E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSarıgül, Topbaş'a yüklendi!---

Sarıgül, Topbaş'a yüklendi!

Sarıgül, Topbaş'a yüklendi!
06 Şubat 2014 - 15:53 borsagundem.com

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Taksim'de konuşmasına izin çıkmayınca İstiklal Caddesi'nde halka seslendi

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Taksim Meydanı'nda yapacağını duyurduğu basın toplantısını İstiklal Caddesi'nde yaptı. Sarıgül'ün meydanda yapmayı planladığı basın açıklamasına izin verilmediği öğrenildi.
Partililerle polisi karşı karşıya getirmek istemediğini söyleyen Mustafa Sarıgül, "Bir yasaklama mı var" sorusuna da "Konuyu iktidarın bugünkü demokrasi anlayışına veriyorum" şeklinde yanıt verdi.

''TAKSİM İÇİN PROJE YARIŞMASI YAPACAĞIZ''

30 Mart akşamı belediye başkanı seçileceğini öne süren CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Taksim Meydanı ve Gezi Parkıyla ilgili uluslararası bir proje yarışması düzenleyeceğini ilk üçe giren projeleri de İstanbulluların oylamasına sunacağını söyledi. Mustafa Sarıgül, "Bu proje yarışmasında ilk üçe giren projeleri kurul en iyi şekilde değerlendirecek. Daha sonra tüm İstanbullu vatandaşlarımıza soracağız" dedi.

Sarıgül, Taksim Meydanı'nda çekilmiş iki büyük fotoğrafı basın mensuplarına göstererek, "Betonun durumunu görüyorsunuz. Taksim şu anda bir beton yığını haline geldi. Bir belediye başkanının 'ben yaptım oldu' anlayışıyla olmaz" şeklinde konuştu.

''TAKSİM KİMSENİN OYUN ALANI DEĞİLDİR''

Gezi Parkı'nda ortaya konulan demokratik tepkiler unutulmaması gerektiğini söyleyen Sarıgül, "Gezi eylemleri, demokratik dünyada son derece önemli yer bulmuştur. İstanbullular tepeden inme kararlarla Gezi parkının kışla yapılmasına, tüm Türkiye'de demokrasiye inanın yurttaşlarımız karşı çıkmıştır. Gezi parkı halkındır. Sayın Topbaş toplumun bu tepkilerini hala anlayamamıştır. Anlaşılmış olsaydı kimseye sormadan bir meydan projesi konuşulmazdı. Sayın Topbaş, bir meydan projesini açıklıyor. Sözüm ona yeşilliklerle örtülmek isteniyor bu betonların üzeri. Buna da proje diyorlar. Ne yazık ki mimarca değil, çocukcadır. Taksim Cumhuriyet alanı hiç kimsenin oyun alanı değildir. Ak partinin oyun alanı değildir" diye konuştu.

''DEMOKRASİ ANITINI ÖNERECEĞİZ''

Kadir Topbaş'a bir çağrıda bulunmak istediğini söyleyen Mustafa Sarıgül, "Çok şey planlamış olabilirsiniz. Seçimlere 53 günlük bir süre kaldı. Lütfen bu projeleri rafa kaldırın. 30 Mart akşamı İstanbul'da bağımsızlık, özgürlük, demokrasi konuşulacak. Taksim'de olaylar esnasında 7 yurttaşımızı demokrasi şehidi olarak kaybettik. Biz aynı zamanda Taksim Gezi'de mutlaka bir demokrasi anıtı yapmayı yurttaşlarımıza önereceğiz" dedi.

"SOKAĞA İNEMİYOR''

Sarıgül'e eşlik eden CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da, Kadir Topbaş'ın sokağa çıkamadığını öne sürerek,"Sokağa indiği gün vatandaşlarımız kendisini ayakkabı kutularıyla karşılayacaktır" dedi. Salıcı sözlerini, "Taksim projesini twitter hesabından paylaştı. Atatürk heykelini unutmuş. 30 Mart günü vatandaşlar da sandıkta seni unutacaklar" diye tamamladı.

GEZİ'NİN İSİMLERİ KATILDI

Sarıgül'ün basın toplantısına Gezi olayları sırasında yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in ağabeyi Zafer Cömert ile aynı olaylarda bir gözünü kaybeden Erdal Sarıkaya da katıldı.
Sarıgül, açıklamalarının ardından partililerin yoğun ilgisi altında CHP Beyoğlu İlçe Binasına geçti.

SARIGÜL MAKAM ARACIYLA OĞLU TAKSİYLE

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, İstiklal Caddesi'ndeki basın açıklamasının ardından CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı'na uğradı. Çıkışta vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Sarıgül, meydana kadar yürüdü. Yol boyunca vatandaşlarla tokalaşan ve fotoğraf çektiren Sarıgül kendisini bekleyen araca binerek Taksim'den ayrıldı.

Babalarını yalnız eden Emir Sarıgül ve Ömer Sarıgül de kalabalığın arasında yer aldı. Emir Sarıgül güçlükle aracına ulaşırken Ömer meydanda taksi aradı. Park halindeki taksilere binemeyen Ömer, yoldan geçen bir taksiye binerek Taksim Meydanı'ndan ayrıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • süper kapak 06 Şubat 2014 22:46

    süper kapak aynen ak partili akp demez ak parti helal kardeşim iyi tesbit

  • he he ye 06 Şubat 2014 21:56

    ak partili akp demez bunu kafanıza yerleştirin bi kere :) 15 senedir bir kıramadınız şu dalı

  • HEHHEH06 Şubat 2014 20:49

    BU AKP LİLER TAM BİR ALEM,AKP ÜYESİYİM DEYİP AKP YE MUHALİF OLANADA AHKAM KESİYORLAR.::))))))))))AĞACIN DALI KIRILDIMI,KIRILAN DALIN ACISINI KÖKLER BİLE DUYARMIŞ..:))))DAL KIRILDI BİR KERE ,NE YAPSANIZ NE ETSENİZ NAFİLE.!!

  • Hacı06 Şubat 2014 20:48

    Ankara izmir ve istanbulu hoca Efendi'nin kararı belirler onun kararınıda sam amca verir hiç o kafalarınızı yormayın Avrupa yakasında patron şöyle der dizide çalışın çalışın çalışın

  • millet uzaya çıkmış bu ne diyo yaa06 Şubat 2014 20:24

    millet uzaya çıkmış bu ne diyo yaa benim neyim var heee :)

  • yalanını yim senin 06 Şubat 2014 20:03

    yalanını yim senin akp üyesiymiş hadi oradan hadi :)

  • akp seçmeni.06 Şubat 2014 19:42

    Millet marmaray görmüş vaybe peki bende size söylüyorum işte geleceğin en büyük HIRSIZLARINI gördünüğzmü hala onları destekleyerek çocuklarınızın geleceğine ipotek koyduruyorsunuz.yarın o çocuklarınız sizlere BEDDUA edeceklerdir.

  • akp seçmeni.06 Şubat 2014 19:41

    Bir akp üyesi olarak bunların böyle yapmaları vede ortaya çıkan hırsızları korumaları sonucunda bir sağ parti kökenli olarak bundan böyle sayın MUSTAFA SARIGÜLÜ destekleyeceğiz vede destekleteceğiz.yarın seçimlerde bizlere güvenen akp li yetkililer habire mesajlarınızı gene seçim sonuna kadar bizlere gönderin ama bakalım sandıktan bizlerden oy alabilecek misiniz.akp ye duyurulur.

  • ARDA06 Şubat 2014 19:08

    BİR SUS SARI ÇİÇEK SENDE HİÇ UTANMA ARLANMA YOKMU YAHU. BOŞ BOŞ KONUŞMA. DE GET

  • hırsız yalınkayaların kankisi06 Şubat 2014 18:41

    hırsız yalınkayaların kankisi deyilmi bu hırsız hırsızı çekermiş

  • Marmaray görmüş bu millete baraj va...06 Şubat 2014 18:06

    Marmaray görmüş bu millete baraj vaadi'hadi oradan hadi :)

  • EFSANE06 Şubat 2014 17:56

    HE SEÇMEN RUMUZLU ZATI MUHTEREM HE CANIM HE....:))))))

  • adil06 Şubat 2014 17:42

    dünya üzerinde koyun olan, aptal olan, menfaatçi olan her toplum iç savaşa ve yıkılmaya gebedir, türkiyenin sonu da budur ve olmalıdır da. arapların sonu gibi olacaktır..akp onca hırsızlık yaptı ama halk kanıksadı, çünki halk da aynısı.... böyle toplum olmaz olsun

  • adil06 Şubat 2014 17:22

    türk toplumu dünyanın sırtına bir yüktür, ilimsel katkısı olmadığı gibi, doğayı katletmektedir, yargı, emniyet, ordu, siyaset, eğitim vs ne varsa batmıştır. insanımız çoğunlukla ya sahtekardır ya ödlek... parti farketmez hepsi aynı halt

  • çakır06 Şubat 2014 17:11

    CHP ye izmirden bakın kocaman bir kasaba kaldı çok yazık çok

  • EFSANE denen zat06 Şubat 2014 17:03

    Ben de sana sesleniyorum 11 senedir hep aynı sözleri söylediniz her seçimden sonra sesiniz kesildi hala utanmadan aynını konuşuyorsunuz yapmayın yahu pehlivan gördüm de böylesini görmedim:)

  • can06 Şubat 2014 16:39

    istanbulda sarıgülle başbakan yarışıyor,topbaşı ilgilendiren bir vaka yok

  • MEMO06 Şubat 2014 16:33

    BAKIRKÖY MEYDANINDA AKP MİNÜBÜSÜ VAR AMA !

  • EFSANE06 Şubat 2014 16:32

    sayın seçmen rumuzlu vatandaş.!!! kimin akıllanıp kimin akıllanmayacağını 30 mart gecesi saat 11 civarlarında sonuçlarla birlikte bizzat göreceksin.!!:))))o güne kadar atış serbest.:))

  • secmen06 Şubat 2014 16:01

    bu CHP hic akillanmicak isleri gücleri ortaligi karistirmak,halka hizmette en sondalar allah bunlara akil fikir versin.