E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSanica Isı'dan Elazığ'da GES yatırımı ---

Sanica Isı'dan Elazığ'da GES yatırımı

Sanica Isı'dan Elazığ'da GES yatırımı
22 Şubat 2024 - 16:49 borsagundem.com

Sanica Isı, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'ndeki boru fabrikasında mevcut çatı Güneş Enerjisi Santrali'ne (GES) ek olarak 3,63 MWp güç kapasiteli yeni bir GES yatırımı planlıyor. Üretim, 1 Mayıs 2024 tarihinde başlayacak.

BORSAGUNDEM.COM

Sanica Isı, yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarını genişletiyor. Şirket, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan boru fabrikasında mevcut çatı GES'e ek olarak 3,63 MWp güç kapasiteli yeni bir GES yatırımı yapmayı planlıyor. Yeni yatırımın 1 Mayıs 2024 tarihinde üretime geçmesi hedefleniyor.

Şirket, daha önce 9 Ocak 2023 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, GES yatırımının maliyetinin 2.220.000 dolar olarak planlandığını duyurmuştu. Yeni açıklama ile daha düşük bir maliyetle, 1.473.000 dolara yatırım gerçekleşecek.

Daha önce Akhisar ve Elazığ fabrikalarında kurulu olan toplam 6,5 MW'lık GES ile birlikte, şirketin toplam kurulu gücünün 10,13 MW'a ulaşması hedefleniyor.

Bu yatırım, Sanica Isı'nın sürdürülebilir enerji kaynaklarına olan yönelim gücünü gösteriyor. Şirket, enerji maliyetlerini düşürerek operasyonel verimliliğini artırmayı hedefliyor.

TUSAŞ, Kahramanmaraş'ta tesis açtı

 

Borusan Boru'dan büyük çaplı boru üretim tesisi satışı

 

9 şirketten geri alım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)