E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSanayi ve KOBİ'lerin kullandığı doğalgaza zam yapıldı---

Sanayi ve KOBİ'lerin kullandığı doğalgaza zam yapıldı

Sanayi ve KOBİ'lerin kullandığı doğalgaza zam yapıldı
01 Ekim 2023 - 08:50 borsagundem.com

Ekim itibarıyla konutlarda kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatında değişikliğe gidilmezken, elektrik üretim amaçlı doğalgaz tarifesi ile büyük sanayi kuruluşlarında ve KOBİ'lerde kullanılan gazın satış fiyatı yüzde 20 artırıldı.

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ)'ın internet sitesinde ekimde geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife tablosu yayımlandı.

BOTAŞ tarafından yapılan kamuoyu açıklamasına göre; 1 Ekim tarihinden itibaren geçerli olmak üzere büyük sanayi kuruluşlarında kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatı, elektrik üretimi amaçlı kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatı ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerde (KOBİ) kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatına yüzde 20 zam yapıldı.

BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine ekimde uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğalgaz için 4 bin 80 lira olarak açıklandı.

Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğalgazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak belirlendi.

Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 12 bin lira olarak duyuruldu. Doğalgazda fiyat tarifeleri aylık hesaplanıyor.

BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada konutlarda kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatında herhangi bir değişiklik yapılmadığı belirtilirken, Household Energy Price Index (HEPI) fiyatlarına göre Avrupa ülkeleri arasında Ukrayna'dan sonra en düşük doğalgaz fiyatının Türkiye'de uygulandığı ifade edildi. 

Türkiye, Moldova'ya doğalgaz ihraç edecek

 

Türkiye, Romanya'ya doğalgaz ihraç edecek

 

Doğalgazda Eylül ayı tarifesi sabit kaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN01 Ekim 2023 11:16

    Sanki bu zamları sanayicilermi ödeyeecek onlarda bu zamları kat ve kat bizlere yansıtacaklar.Enflasyon yeniden artacaktır.