E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSanayi üretimi yıllık bazda yüzde 1.4 arttı---

Sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 1.4 arttı

Sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 1.4 arttı
08 Ağustos 2014 - 10:04 borsagundem.com

TÜİK'in verilerine göre, arındırılmamış sanayi üretimi Haziran ayında yıllık yüzde 1.4 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu'nin (TÜİK) açıkladığı verilerle yapılan hesaplamaya göre Haziran ayında arındırılmamış verilerle sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 1,4 oranında artış kaydetti.
TÜİK'ten yapılan açıklamaya göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki aya göre %0,1 arttı arttı. 

TÜİK, açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

"Sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde  2014 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi %5,8 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi %0,8 arttı  elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi % 1,6 azaldı.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %1,4 arttı

Sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde  2014 yılı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi %2,3 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi %1,5 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise %2,6 arttı. 

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi gruplarında en yüksek artış sermaye malı imalatında gerçekleşti

Ana Sanayi Grupları (MIGs) sınıflamasına göre, 2014 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre en yüksek artış %9,9 ile sermaye malı imalatında gerçekleşti." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • haydar08 Ağustos 2014 10:52

    bir yüzde 1.4 yükselir sonraki veri yüzde 8 yükselişi işaret eder sonra bi akarsın daralma.. sonra gelde yatırım yap bu ülkede..