E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSağlık Bakanlığı10 bin 900 personel istihdam edecek---

Sağlık Bakanlığı10 bin 900 personel istihdam edecek

Sağlık Bakanlığı10 bin 900 personel istihdam edecek
22 Mart 2023 - 03:01 borsagundem.com

Sağlık Bakanlığı'nın 10 bin 900 sürekli işçinin alımına ilişkin ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Başvurular, İŞKUR üzerinden 22-27 Mart'ta gerçekleştirecek.


Buna göre, 4857 sayılı İş Kanunu ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca Sağlık Bakanlığının taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 10 bin 900 sürekli işçi alımı yapılacak.

Bu kapsamda; 4 bin 958 temizlik görevlisi, 3 bin 386 güvenlik görevlisi (silahsız), 747 klinik destek elemanı (hastane), 520 hasta karşılama ve yönlendirme görevlisi, 279 elektrikçi, 195 inşaat boyacısı, 130 marangoz, 277 ısıtma ve sıhhi tesisatçı, 258 bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elamanı ile 150 biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı istihdam edilecek.

Adaylar başvurularını Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) "esube.iskur.gov.tr" adresi üzerinden 22-27 Mart'ta gerçekleştirecek.

Bakanlığın ihtiyaç duyduğu hizmet türü ve mesleklerdeki alımların il düzeyinde karşılanması yoluna gidilecek. Bu nedenle başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacak.

Başvurular, ilgili mevzuat hükümlerine göre İŞKUR tarafından alınacak. Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir işyeri (çalıştırılacağı il) ve bir mesleğe başvuru yapacak.

Adaylar başvuru şartları ve aranan niteliklere ilişkin bilgilere İŞKUR'un internet sitesi üzerinden ulaşabilecek.

Sağlık Bakanlığı'na 42 bin 500 yeni personel istihdamı

 

Bakan Özer duyurdu: 5 bin personel alınacak

 

Diyanet İşleri Başkanlığı'na 80 personel alınacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )22 Mart 2023 09:17

    İlgili kişiyi çok başarısız buluyorum. Sadece tweet atan bir birey gibi gelıyor. Kovid donemı persone almama ınadı aklımda. nasıl çalıştı o insanlar yetişemediği halde sabahladılar adeta... hatta protest edenlerıde susturmak için sosyal medya dahil konuşmama yasağı getirdi. aile hekımlerının yukunu biliyor ama mudahale etmıyor. şuan beyenmedığım noktası ise, durduk yere çürük binalara onlarca yetişmiş sağlık personelını doldurmsı. aile hekımlerı bınaları çuruk mu ? sağlık ocakları ? hastaneler ? çürük mu ? kaç personel çürüp bınalarda gorev yapmak zorunda şuan ? ..Çünkü yetişmiş personel önemli. TArihimizde var bu yahu, Çanakkalede eğitimli personel devlet temeli olacak yüzbinlere şifa dağıtacak diye savaştırmamaya çalıştık. Ölmesinler ki yetişip yeniöğrenciler yetiştirip sağlık alanında bağımsı zolalım, öğrenmen olsunlar öğretnsiler istedik... şua gelınen noktada tweetten öte gidemıyor. personelıne depremde sahip çıktı mı ? özel hastanede araştırma incemele oldu mu orada? boş laflar.