E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSabancı: Ülke olarak önemli fırsat yakaladık---

Sabancı: Ülke olarak önemli fırsat yakaladık

Sabancı: Ülke olarak önemli fırsat yakaladık
15 Ağustos 2016 - 08:40 borsagundem.com

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, darbe süreci ve sonrası ile ilgili düşüncelerini paylaştı:

15 Temmuz akşamı, ülkemiz büyük bir demokrasi sınavından Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin ortaya koyduğu kararlı liderlik, basın ve muhalefetin desteği ve en önemlisi halkımızın güçlü iradesi sayesinde başarıyla geçmiş; akabinde de 7 Ağustos'ta, tarihimizde bir ilk gerçekleştirilerek milyonların tek yürek olmasıyla önemli bir uzlaşı ortamı yakalanmıştır. Bu mutabakat zeminini korumak hepimizin birincil önceliği olmalıdır. Demokrasimizin bu zemin üzerine daha sağlıklı inşası, yine hep beraber, birlik olarak gerçekleşecektir.

ÖNEMLİ FIRSAT YAKALADIK
Sabancı Topluluğu olarak, ülkemizin ve insanlarımızın her zaman her şeyin en iyisine layık olduğu anlayışıyla çalışıyor; demokrasinin de en ilerisini hak ettiğine yürekten inanıyoruz. Demokrasilerin vazgeçilmezleri olan hukukun üstünlüğü, insan hakları, eşitlik ve özgürlüklerin tartışmasız hale gelmesi, farklılıklarımızla birlikte yaşama kültürünün sağlamlaştırılması konularında güçlü adımlar atılması için önemli bir fırsat yakaladığımızın inancındayız. Tüm dünyanın dikkati üzerimizdeyken ülke olarak bunu fırsata çevirme, daha fazla yatırımcı çekerek ekonomimizi daha da ileri götürme şansına sahibiz. 90 yılı aşkın zamandır Türkiye'nin Sabancı'sı olarak ülkemize her zaman en güçlü yatırımları yapmaya, istihdam sağlamaya çalışıyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda dünya çapında bir üniversite ve müzeyi ülkemize kazandırdık.

ÜLKEMİZE GÜVENİYORUZ
Türkiye'nin stratejik öncelikleri arasındaki enerji sektörüne global bir oyuncu olan E.ON şirketi ile birlikte son 8 yılda 11 milyar dolar yatırım yaptık. Bütün bu çalışmalarımızı sürdürebilirlik anlayışımız kapsamında, çevreye duyarlılığı öncelik alarak, en ileri teknolojilerle ve ülkemizin geleceğine olan güvenimizle yapıyoruz. Her zaman olduğu gibi yurtdışındaki ortaklarımıza ve paydaşlarımıza çeşitli platformlarda ülkemizi en doğru şekilde anlatmaya devam ediyoruz. İlanlarımız ve birebir temaslarımızla, bu hain tehdit karşısında ülke olarak birleşerek, daha iyi bir gelecek için hep birlikte çalıştığımızı vurgulamaya devam ediyoruz. Türkiye'nin Sabancı'sı olarak, üstümüze düşen sorumluluğun farkındayız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimi için tüm kurumlarımızla azimle çalışmaya ve en iyi bildiğimiz şey olan verimli üretmeye ve büyümeye devam edeceğiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)