E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSabancı 'gönüllü ordusu' kuruyor---

Sabancı 'gönüllü ordusu' kuruyor

Sabancı 'gönüllü ordusu' kuruyor
14 Mayıs 2015 - 05:10 borsagundem.com

Başarıyı sadece finansal sonuçlarda görmediklerini söyleyen Güler Sabancı “Yola, 60 bin çalışanımızdan ‘Sabancı Gönüllüleri’ oluşturmaya çıktık” dedi

Sabancı Holding, yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, “Bugün yeni bir yola, Sabancı çalışanlarından Sabancı gönüllüleri yaratmaya çıkıyoruz. İlk yıl 5 bin Sabancı Gönüllüsü’ne ulaşmak istiyoruz ama hedefimiz 60 bin Sabancı Gönüllüsü” dedi.

Soma’yı andı...

Konuşmasına, Soma faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine sabırlar dileyerek başlayan Sabancı, “Temennimiz böyle olayların bir daha yaşanmaması” diye konuştu.
Sabancı Topluluğu’nun toplumun tüm kesimlerine karşı sorumluluklarını yerine getirmekle görevli olduğunu dile getiren Sabancı, başarıyı sadece finansal sonuçlarda görmeyip, toplumsal duyarlılığı yüksek bir grup olduklarını, tüm iş konularında nihai amaçlarının insan hayatına dokunmak olduğunu kaydetti.

Sabancı, şöyle devam etti: “Ürün ve hizmetlerimizle insanların hayat kalitelerini geliştirmek ve iyileştirmek nihai amacımız. Her fırsatta dile getirdiğimiz gibi, bizim işimizin özü insan. bugün de bunun için bir araya geldik. Odağında kadın, kadının eşitliği olan ‘Sabancı Gönüllüleri’ oluşturma projesi bu.”

Kalıcı bir etki...

Sabancı Holding İnsan Kaynakları Grup Başkanı Neriman Ülsever de toplantıda yaptığı konuşmada,
Sabancı Üniversitesi ve Sabancı Vakfı’nın destekleriyle proje kapsamında çalışanlara tek tek bilgi vereceklerini, gönüllülük ilkesini öğreteceklerini, onların projelerini yürütüp destekleyeceklerini belirtti
Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan da Vakıf çalışmaları hakkında bilgi vererek, proje kapsamında 3 yıl boyunca kadın meselesinin konuşulacağını söyledi. Koyunsağan, şöyle devam etti: “Sabancı Vakfı olarak, 41 yılda çok sayıda değer oluşturduk. İnanıyorum ki, Sabancı Gönüllüleri ile hep birlikte kalıcı bir etki ve değer yaratan projeler üreteceğiz.”

Online eğitim verilecek...

Toplantı sonunda bir sunum yapan Sabancı Holding Kurumsal İletişim Direktörü Suat Özyaprak ise, program kapsamında online eğitim ve gönüllülük  projeleri olmak üzere iki ana platform olduğunu aktardı. Online eğitimlerin öncelikle kadın konusunu kapsayacağını ve 5 modülden oluşacağını ifade eden Özyaprak, “Bunlar, ‘Kavramlar ve tanımlar’, ‘Eğitim ve Toplumsal  Cinsiyet’, ‘İş Dünyası ve Toplumsal Cinsiyet’, ‘Kadına Yönelik Şiddet’ ve son olarak ‘Erken Evlilik’ konusu” dedi.  

İlk üç yıl ‘kadın’ konusunda çalışılacak

- Sabancı Gönüllüleri, tüm Sabancı Topluluğu’nu kapsayan bir sosyal sorumluluk programı olacak.
- İlk aşamada, Türkiye genelinde 40 şehri kapsayacak şekilde düzenlenecek bölgesel toplantılarla Sabancı çalışanlarından meydana gelen 500 takım sorumlusuna programın detayları aktarılacak.
- Proje kapsamında ilk üç yıl ‘kadın’ konusunda çalışılacak. Sonraki yıllarda Sabancı Vakfı’nın diğer ana çalışma alanları olan ‘gençler’ ve ‘engelliler’ mevcut projelere eklenecek.
- Projeye her yıl minimum 5 bin yeni Sabancı Gönüllüsü katılacak. İlk dokuz yılın sonunda 45 bin kişilik Sabancı Gönüllüsü meydana gelmiş olacak.
- Her yıl sonunda takım sorumluları sunacakları raporlarla yürüttükleri projelerin çıktıları hakkında bilgi verecek. Bu bilgiler yıllık bazda kamuoyuyla da paylaşılacak.
- Projenin diğer ayağında ise online eğitimler olacak. Tüm Sabancı Topluluğu çalışanları toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda online eğitim alacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)