E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'ya ait 6 kargo uçağıyla Hafter'e yeni sevkiyat---

Rusya'ya ait 6 kargo uçağıyla Hafter'e yeni sevkiyat

Rusya'ya ait 6 kargo uçağıyla Hafter'e yeni sevkiyat
16 Ağustos 2020 - 15:25 borsagundem.com

Libya ordusu, Suriye'nin Lazkiye şehrinden kalkan 6 Rus kargo uçağıyla, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e destek için yeni sevkiyatlar yapıldığını açıkladı.

Libya ordusuna bağlı Sirte-Cufra Ortak Operasyon Dairesi Sözcüsü General Abdulhadi Dırah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin Lazkiye şehrinden 14 Ağustos Cuma günü 4, 15 Ağustos Cumartesi günü de 2 Rus kargo uçağının kalktığını ve bu uçakların Hafter'in ana karargâhı konumundaki Bingazi'ye indiğini söyledi. 

Dırah, söz konusu uçakların Hafter saflarında savaşmaları için Suriye'deki Esed rejimine bağlı paralı askerler veya mühimmat taşıdığını düşündüklerini aktardı.

MİT'ten eylem hazırlığındaki PKK'ya operasyon

Rusya, Belarus'a askeri müdahaleye hazır

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Doğu Akdeniz paylaşımı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika17 Ağustos 2020 00:34

    Putin, Libya'da Halife Hafter'e her türlü askeri desteği sağlıyor. Rusya'ya karşı Türkiye yönetiminden ses çıkmıyor.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU16 Ağustos 2020 22:55

    Bütün dünya yı BM deki 5 daimi üye parsel parsel hatta cm cm hesap etmiş bölüşmüşler.kendileri kaymaklarını yiyorlar yalandan kavga eder gibi yapıp diğerlerinede kemikleri atıyorlar.o yüzden ne yapıp yapıp tüm silahlarımızı hatta nükleer silahımızı dahi yapmamız lazım.

  • Sami16 Ağustos 2020 21:40

    Abd libyada nerede duruyorRusyanınbu hamleleri Abd ile anlaşma yapıldığını belli etmiyor mu Bence libyaherkezin istediği yada kimsenin istemediği biryerYeterki müslüman kanı aksın diyenlere karşı tek dürüstçe davranan Türkiyemdir

  • belirsizlik16 Ağustos 2020 18:59

    Rusya merkez bankasının kasası dolar dolu hem de yüz milyarlarca dolar , Ruslarla anlaşıp bu paranın bir kısmını Türkiye ye yatırıma yönlendirmeliyiz. Haa bazısı Amerikan doları seviyor onlar kıblelerini Amerikaya çevirmiş klasik Amerikancılar, sadece liberaller değil siyasal islamcılar ve bir kısım milliyetçi geçinenler de bu cenahta, ayrıca kürtçüler var. Amerika güneyimizde terör devleti kuruyor sesleri çıkmaz ama Rusların en ufak düşmanlığında yaygarayı koparırlar. Türkiyenin denge politikasını işte bunlar bozuyor, onlara göre bağımsız Türkiye olsun ama Amerikanın istediği ölçüde olsun. Bunlar bakın Kuzey Irakta iş yapan güruh özellikle. Turgut Özalın kolladığı tipler. 

  • doğru17 Ağustos 2020 08:53

    en büyük pkk kampları rusyada sen hangi hayal aleminde yaşıyorsun rusyanın amerikadan hiçbir farkı yok...

  • :))16 Ağustos 2020 18:43

    Zeliha görmesin çinle rusya favorisiydi.

  • manyak herif16 Ağustos 2020 17:45

    biz de isyancı lider halife haftere destek vermeliyiz.Nedeni de türk milletinin   isyancı bir karakteri vardır.bize uyar.günümüzde tüm müslümanların halifeye ihtiyacı var mı ?var.o halde  sayın halife hafter bu iş için biçilmiş kaftandır.libyada halife hafteri dostlarımız amerika,rusya fransa,mısır,yunanistan destekliyor,umh yi ise bir tek biz destekliyoruz.demek ki yanlış yoldayız. zararın neresinden dönülürse kârdır.

  • ..16 Ağustos 2020 16:17

    reisi isim vermeden gürlemeye davet ediyorum 5 dk gürleme için saygı duruşu....