E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya'nın petrol üretimiyle ilgili kararları kasımda belli olacak---

Rusya'nın petrol üretimiyle ilgili kararları kasımda belli olacak

Rusya'nın petrol üretimiyle ilgili kararları kasımda belli olacak
04 Ekim 2023 - 11:24 borsagundem.com

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, üretim konusunda, "Önümüzdeki ay, azaltımın derinleştirilmesi ya da petrol üretiminin arttırılması konusunda bir karar vermek üzere bir piyasa analizi yapılacak" dedi

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, Rusya'nın gönüllü petrol üretim kesintilerini derinleştirmeyi ya da üretimi arttırmayı gelecek ay değerlendireceğini söyledi.

Novak yaptığı açıklamada, Rusya'nın daha önce açıkladığı gibi Aralık ayı sonuna kadar 300.000 varillik gönüllü ihracat kesintisine devam edeceğini söyledi.

Novak, üretim konusunda ise şunları söyledi: "Önümüzdeki ay, azaltımın derinleştirilmesi ya da petrol üretiminin arttırılması konusunda bir karar vermek üzere bir piyasa analizi yapılacak. Bu, Rusya tarafından daha önce Nisan 2023'te açıklanan ve Aralık 2024 sonuna kadar sürecek olan gönüllü azaltıma ektir"

Novak, Rusya'nın ek gönüllü kesintisinin OPEC+ ülkelerinin petrol piyasalarında istikrar ve dengeyi koruma çabalarını güçlendirmeyi amaçladığını yineledi.

Novak: 515 milyon ton petrol üretim hedefini değiştirmedik

 

Rusya petrol ihracatına yönelik vergiyi artırdı

 

Rusya, bazı ürünlerde ihracatı serbest bıraktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)