E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan yeni domates iddiası---

Rusya'dan yeni domates iddiası

Rusya'dan yeni domates iddiası
20 Şubat 2016 - 06:41 borsagundem.com

Azerbaycan'ın Türkiye'den aldığı domates miktarındaki artış Rusları kıllandırdı

Rusya'nın tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor Başkanı Sergey Dankvert, Türkiye'de üretilen domateslerin Azerbaycan menşe ile Rusya'ya ihraç edilmiş olabileceğini söyledi.

İnterfaks ajansına konuşan Dankvert, "Azerbaycan ile İran'ın Türkiye menşeli ürünlerin Rusya topraklarına sokulmasını önleme konusundaki faaliyetlerine yönelik incelemeler gerçekleştirdik. Bu incelemeler neticesinde, Azerbaycan'dan yapılan domates ihracatının ocak ayında beş katı arttığı gözlemlendi" dedi.  

Sputnik'te yer alan habere göre, domates ihracatındaki bu artışa 'anlam veremediklerini' belirten Dankvert, konuya ilişkin Azeri yetkililere resmi bir yazı gönderdiklerini söyledi.

Dankvert, Azerbaycan'ın amgarbo kapsamına giren ürünlerin farklı menşe ile ihraç edilmesi için bir kanal olarak kullanılıyor olabileceğini kaydetti.

İRAN YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRİYOR

Öte yandan denetimlerde İran'ın yükümlülüklerini yerine getirdiği ve Türk ürünlerinin Rusya topraklarına sokulmasını önlediğinin gözlemlendiği belirtildi.

Moskova bazı Türk tarım ürünlerinin 1 Ocak itibariyle Rusya topraklarına sokulmasını yasaklamıştı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Domata gel20 Şubat 2016 21:13

    Ruslara satılmayınca domates ucuzladı,bu Fırsatı değerlendiren Azeri kardeşlerimiz bol bol domates yiyor,afiyet olsun