E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan Türkiye'deki S-400'lerle ilgili dikkat çeken iddia---

Rusya'dan Türkiye'deki S-400'lerle ilgili dikkat çeken iddia

Rusya'dan Türkiye'deki S-400'lerle ilgili dikkat çeken iddia
30 Haziran 2020 - 21:22 borsagundem.com

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi'nin iddiasına göre, Türkiye, Rusya'nın onayını almadan hava savunma sistemi S-400'leri başka bir ülkeye ihraç edemeyecek.

ABD’li yetkililer Türkiye’deki S-400’lerin ABD’ye satılması halinde Türkiye’ye uygulanacak yaptırımların önlenebileceğini açıklamıştı.

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi yetkilisi Maria Vorobyeva, Türkiye’nin elindeki S-400 hava savunma sistemlerini Rusya’nın onayı olmadan başka bir ülkeye satamayacağını iddia etti.

Vorobyeva, “Askeri ürünlerin ihracatını gerçekleştirmek için ekipmanlarımızın alıcısının Rus tarafına nihai kullanıcı sertifikası sunması gerekiyor. Bu nedenle, Rus tarafının resmi izni olmadan bu ürünlerin üçüncü ülkelere teslim edilmesi veya yeniden ihraç edilmesi mümkün değil” ifadelerini kullandı.

ABD birçok kez, Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemleri nedeniyle yaptırıma uğrayabileceğini belirtmişti.

ABD'de kritik S-400 yasa tasarısı: Türkiye garanti verirse...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Onur01 Temmuz 2020 14:05

    Rusyadan baskasına (ABD) satmak icin mi alındı? ABD nin yaptırımlarına katlanacagız ve ona göre çözüm üretilmesi gerekiyor. ABD ye kalırsak köleliğe devam etmemiz lazım. Rusya, ABD,AB, Çin,  İsrail birde şimdi Arap Ülkeleri ile karşı karşıyayız. Burada Birlik  ve beraberlik ile Yurt güvenliğimizi sağlamamız lazım, Muhalefet Partileri burada en sorumlu olanlardır. Hükümetin icraatlarına karşı olmak başka, Devlete karşı olmak başka!  Devlet burada yaşayan 84 Milyon İnsan, Devletin zararına çalışanların hepsi sorguya çekilir, bunu unutmasınlar. Kimin ne yaptığı belli!!!

  • Mucise Reis ;)01 Temmuz 2020 13:51

    Ya zaten satamaz. sen f35 al rusyaya sat.. sen iha sat abd ye onlar gitsin aynını esada versın teknolojını çalsın kopyalasın zayıf nontasını bulsun. onlarda ypg ye bunu versin.. yanı uluslararası anlaşmalar var. ileride öyle adım atarsan gelcekte bir çok pazar payını kaybedersin. imajın kredi borcunu ödemeyen kişi gibi olur yanı kaydedılır unutulmaz

  • türkiyem01 Temmuz 2020 04:35

    Türkiyemden başka herkes vırvır ededursun. Türkiyem bazen konuşmadan da işini görür. Kimseye soracak değiliz.

  • fafa30 Haziran 2020 22:44

    Düşünülmeden yapılan dramatik bir ticaret.Bu silahların satılması gurur kırıcı olur,üstelik bize de gerekli bir silah.Belli bir süreliğine aktive edilmeyebilir.Öyle kötü zamana denk geldi ki Halkbank'a mı yanarsın,ekonomi kötü ona mı yanarsın,borçluyuz ona mı yanarsın,hasılı işimiz zor.

  • HALK30 Haziran 2020 23:31

    Blader fazla foxs tv seyredersen böyle ABD filimleriyle gerçekleri karıştırırsın. 

  • BİR DOST30 Haziran 2020 22:14

    Böyle bir haberi iddea demesine gerek yok, bu tip büyük teknoloji satışlarında teknoloji satan ülkenin izni olmadan satamazsınız. Ürettiğimiz helikopteri motorunu ABD'den aldığımız için satamadığımızı unutuyorsunuz sanırım.