E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan S-400'ler hakkında flaş iddia---

Rusya'dan S-400'ler hakkında flaş iddia

Rusya'dan S-400'ler hakkında flaş iddia
13 Temmuz 2017 - 21:25 borsagundem.com

Türkiye'nin Rusya’dan 4 adet S-400 füze savunma sistemini satın almak için 2.5 milyar dolar ödeyeceği bildirildi. Anlaşmaya göre bir S-400 füze bataryasının Türkiye içinde üretileceği de öne sürüldü

Türkiye'nin Rusya ile füze savunma sisteminin sevkiyatına ilişkin anlaşmaya vardığı ifade edildi. Bloomberg'de yer alan habere göre ise üst düzey bir Türk yetkilinin, Türkiye'nin Rusya'nın en gelişmiş füze savunma sistemini elde etmek için 2.5 milyar dolar ödemeyi kabul ettiği bildirildi.

TÜRKİYE'DE ÜRETİLECEK

Konunun hassasiyetinden dolayı isminin verilmemesini isteyen bir Koreli yetkiliye göre Türkiye'nin önümüzdeki yıl içinde Rusya'dan iki adet S-400 füze bataryası almasını ve ardından da bir S-400 füze bataryasının Türkiye içinde üretileceğini bildirdi.
 
Geçtiğimiz günlerde "Rostek" Şirketinin Uluslararası İşbirliği ve Bölgesel Politikadan sorumlu Müdürü Viktor Kladov, Rusya ve Türkiyenin S-400 Triumf Uzun menzilli füze sistemlerinin sevkiyatlarına ilişkin kontratın teknik özellikleri konusunda uzlaşmaya vardığını duyurmuştu.

UZLAŞMAYA VARILDI
 
Kladov, TASS'a yaptığı açıklamada, "Rosoboroneksport heyetinin Türkiye'ye kontrat konusunda görüşmeler yapmak üzere gidip gitmediği sorusu üzerine, Evet, teknik özellikler konusunda uzlaşmaya varıldı" dedi.
 
Aynı zamanda kontratın henüz imzalanmadığını da dile getiren Kladov, şunları ifade etti: "Biz satıcı olarak bu ürünün teknik ve teknolojik açılardan sevkiyatının yapılmasına hazır olduğunu sergiledik, teknik görüşmelerin aslı budur. Ele alınması gereken ticari, parasal, siyasi sorunlar kaldı." demişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • марат05 Kasım 2018 10:29

    biz sizi istiklal savaşında da kurtartdık şimdi de kurtarıyoruz. Siz de bunun karşılığında hala abd uşaklığına devam ediyorsunuz

  • gnçlk13 Temmuz 2017 23:16

    Gereklidir.acilen gereklidir. ya hQ9 Çinden almalıyız(ama sistem donanım teknolojı vermiyı) yada alternatifi s-400 lazım(yunanda var) hava savunma sistemi açılmaz güç... 2- acilen f-35 yenı uçaklar lazım. uçak lar yenilenmeli, f-16 dandık kalıyo artık. 3- f35 ler harici, hava savunmada olunca seyyar üs olarak uçak gemileri ( ingiliz tipi olabilir, f-35 lerle donatıldımı ) yani bunlar askeri olarak acilen şart. Aselsan ve alternatifi sektorler tabanca, bıcaç, piyade tüfeği ni bırakıp bunlara yönemlei. 4-tank acilen yapılmalı altay, hatta bunların otomarik savunma sistemi eklenmeli(teroristlerin ateşlerine karşı oto havada imha ediyor üzerine gelen ateşi) ... tank örnek: suriyede 10 dan fazla panter (alman malı) tankımız zarar gordu. almanyda rest çekti. unutmadık... acilen silahlanmalıyız 10 milyar usd ve katar (usd çok adamlarda) desteği ve kredisi ile yapalım.

  • mustafa günel13 Temmuz 2017 22:02

    Bunun Aselsa na faydası olurmu.