E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan nükleer tehdit---

Rusya'dan nükleer tehdit

Rusya'dan nükleer tehdit
30 Temmuz 2023 - 16:48 borsagundem.com

Ukrayna’nın karşı saldırılarını değerlendiren Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, Rus topraklarının ele geçirilmesi durumunda Moskova’nın nükleer silah kullanmak zorunda kalacağını vurguladı

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev, Telegram kanalında Ukrayna’nın karşı saldırısıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Medvedev yaptığı değerlendirmede, bu eylemlerin başarılı olması ve Rus topraklarının ele geçirilmesi durumunda Moskova’nın nükleer silah kullanmak zorunda kalacağını vurgularken, “Kolektif düşmanın karşı saldırısını püskürten Silahlı Kuvvetlerimiz, Rusya vatandaşlarını ve topraklarımızı koruyor. Bununla birlikte olası bir dünya çatışmasını da önlüyorlar. Ukraynalı Naziler NATO’nun desteğiyle başarılı olur ve topraklarımızın bir kısmını ele geçirirse, o zaman devlet başkanı tarafından imzalanan 06/02/2020 tarihli kararnamesinde belirtilen nükleer doktrinimiz kapsamında nükleer silah kullanma zorunda kalabiliriz” ifadelerini kullandı.

Gazetemru'da yer alan habere göre, Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı, bu nedenle Rusya’nın düşmanlarının karşı saldırıların püskürtülmesi için dua etmesi gerektiğine vurgu yaparak, sözlerini, “Karşı saldırıyı başarılı bir şekilde engellememiz, dünyada olası nükleer ateşin alevlenmesine izin vermiyor” diye tamamladı.

Konvansiyonel silah kullanımının yolu açılıyor

2020 yılında Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan ve caydırıcılık amaçlı Rusya’nın nükleer doktrinine göre, düşmanın nükleer silah veya diğer tür kitle imha silahlarını Rusya’ya karşı kullanması durumunda Rusya tarafından nükleer silahların kullanılması mümkün olabiliyor.

Doktrin, ayrıca Rusya’ya, sınırlarına ve Ruslara karşı saldırı durumunda devletin varlığı tehdit edildiğinde konvansiyonel silah kullanımının yolunu açıyor.

Zelenskiy: Savaş Rusya topraklarına dönüyor

 

Rusya açıkladı: Ukrayna’nın Kırım’a 25 İHA saldırısı engellendi

 

Moskova'ya İHA saldırısı

 

Brındak: Rus saldırıları kültürel, tarihi, dini mirası yok etme girişimi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fhr30 Temmuz 2023 21:48

    Bizdeki nükleer karşıtı sığırlara duyurulur bak adam sıkışınca nasıl nükleer le tehdit ediyor .ya hiç kimsede olmayacak yada bizde de mutlaka olacak..

  • hım30 Temmuz 2023 17:40

    Bu votkayı çok fazla kaçırıyor ukraynanın en büyük hatası kendi nükleyer silahlarını rusyaya teslim etmesi  şimdi bunları yaşamayacaktı

  • öneri güleni30 Temmuz 2023 17:27

    çok geç kaldınız çoook ama çoook. şimdiye dek bitmeliydi.

  • xyz30 Temmuz 2023 17:17

    Bencede kullansınlar.Bizim kemal kılıçtaroğlu da biz iktidara gelince rusya ile ilişkileri keseceğiz ukrayna nın yanında alacağız demesinden dolayı bu sefer cumhur ittifakına oyumu vermiş idim.

  • Fhr30 Temmuz 2023 23:35

    Seni çakal seni adam seni desteklemiş adama it demişsin az o nun çocuğu değilsin..

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA30 Temmuz 2023 22:27

    Acaba muhalefet partisi iktidara gelse rusya nın hedefi olup abd ve ab den aferim mi alacaklar ve mutlu olacaklar idi.işte o zaman derecelendirme kurumları notumuzu yükseltirler rusya da bir 3.dünya savaşında ilk haritadan sileceği ülke Türkiye olma zmı idi.

  • xyz30 Temmuz 2023 20:50

    Yalancı it.