E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan Macron'a sert tepki---

Rusya'dan Macron'a sert tepki

Rusya'dan Macron'a sert tepki
17 Haziran 2023 - 15:13 borsagundem.com

Rusya’da meclisin üst kanadı Federasyon Konseyi Senatörü Pushkov, Macron’un Ukrayna sorununun çözümü için Rusya’yı etkilemesi amacıyla başka ülkelerden yardım istemesine tepki göstererek, "Fransa ve AB çözüm istiyorsa önce silah vermeyi bıraksın” dedi

Rusya’da meclisin üst kanadı Federasyon Konseyi Senatörü Aleksey Pushkov, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Ukrayna sorununun çözümü için Rusya’yı etkilemesi amacıyla başka ülkelerden yardım istemesini değerlendirdi.

Telegram kanalında açıklamalarda bulunan Pushkov, başka ülkeleri Ukrayna sorununun çözümünde diğer ülkeleri kullanmaya çalışmasya son vermesi gerektiğini belirtirken, “Macron’un kendisinin Ukrayna’yı etkilemek için çok daha basit ve erişilebilir bir yolu var.Ukrayna tamamen Batı’nın askeri ve mali yardımına bağımlı ve bu, yakın zamanda AB dış politika sorumlusu Borrell tarafından kabul edildi. Fransa ve AB çözüm istiyorsa önce silah vermeyi bıraksın” diye konuştu.

Senatör, Macron’un Paris’i ziyaret eden Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’dan Ukrayna’da çözüm için Rusya’yı etkilemesi çağrısında bulunduğunu hatırlatarak, “ Daha önce de Çin ziyaretinde bu çağrıyı yapmıştı.Bu durum, Batı’nın Moskova üzerindeki kozunu tamamen kaybettiğini de gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Macron, AB’nin Ukrayna’ya koşulsuz destek vermekte kararlı olduğunu söylemişti

12 Haziran’da Paris’te bir araya geldiği Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Fransa, Almanya, Polonya arasında 3’lü Weimar Zirvesi kapsamında ortak basın toplantısı düzenleyen Macron, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Ukrayna’ya koşulsuz destek verme konusunda kararlı olduğunu belirtmişti.

Rusya’nın başlattığı savaşın bu ülke için çoktan stratejik ve jeopolitik bir başarısızlık olduğunu söyleyen Macron, “Ukrayna’nın fethedilemeyeceği açıktır.” dedi.

Macron, “Fransa, Almanya ve Polonya olarak AB üyesi ülkeler ve müttefiklerimizle, bu krize (Ukrayna-Rusya savaşı) direnebilmek için kendi savunma kapasitelerimizi güçlendirmeye ve Ukrayna’ya koşulsuz destek vermeye kararlıyız.” diye konuşan Macron, Fransa’nın bu konuda üzerine düşeni yapacağını aktardı.

Ukrayna’ya desteğin kesilmemesi gerektiğine işaret eden Macron, “Sadece Rusya’nın bu üzücü girişimden galip çıkmamasını değil, aynı şeyi bir daha tekrarlamamasını da temin edeceğiz.” şeklinde konuştu.(Gazetemru)

Macron: Tek Çin politikasını destekliyoruz

 

Macron'dan Çin'e 'Rusya' çağrısı

 

Zelenskiy ve Macron telefonda görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emekci 18 Haziran 2023 07:58

    10 yil once 2023 ihracat hedefi 500 milyar dolar idi. Aradan 10 yil gecince akillandilar, hedef 207 milyar dolar oldu