E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya’dan İspanya’ya gaz ihracatı şubat ayında arttı ---

Rusya’dan İspanya’ya gaz ihracatı şubat ayında arttı

Rusya’dan İspanya’ya gaz ihracatı şubat ayında arttı
11 Mart 2023 - 17:34 borsagundem.com

Rusya'nın İspanya'ya geçtiğimiz yılın şubat ayında 2,174 gigawatt saat olan gaz ihracatı 5,465 gigawatt saate yükselmesi açıklandı.

İspanyol enerji şirketi Enagas’ın verilerine göre, Şubat 2023 döneminde Rusya’dan İspanya’ya yapılan gaz ihracatı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 151 oranında artış gösterdi.

İspanya’nın geçtiğimiz yılın şubat ayında 2,174 gigawatt saat olan Rus gazı ithalatının bu yılın şubat ayında 5,465 gigawatt saate yükseldiği açıklanırken, Rusya’nın ülkenin toplam gaz ithalatının yüzde 17,2’sini oluşturduğu vurgulandı.

Rusya’yı sadece İspanya’ya geleneksel olarak büyük hacimlerde gaz ihraç eden iki ülkenin geride bıraktığı belirtilirken, Cezayir’in şubat ayında 7,481 gigawatt saat gaz ihraç ettiği ve toplam ithalatın yüzde 23,5’ini oluşturduğu aktarıldı.

İkinci sırada ise yüzde 22,8’lik payla ABD yer alırken, İspanya’nın ABD’den 7,263 gigawatt saat gaz ithal ettiği, genel olarak, Şubat 2023 dönemi için doğalgaz ithalat hacminin toplamda 31,862 gigawatt saate ulaştığı bildirildi.

İspanya’nın şu anda aktif bir şekilde kendisini, Rus gaz arzındaki azalmanın neden olduğu Avrupa enerji krizini çözebilecek önemli bir gaz merkezi olarak konumlandırdığı kaydedilirken, ülkenin doğal gaz tedarikçileri arasında en fazla çeşitliliğe sahip AB üyesi ülkelerinden biri haline geldiği ifade ediliyor.

Yılın başından bu yana 20’den fazla ülkenin İspanya’ya gaz ihraç ettiği gözlemleniyor. (Gazetemru)

AB'nin Rusya'ya gaz bağımlılığını bitirmek için 'tarihi fırsat'

Soğuk kış, Avrupa'nın gaz depolarını erken boşaltabilir

Rusya'nın Avrupa'ya gaz arzını azaltacağını duyurmasıyla fiyatlar yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)