E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya’dan Doğu Akdeniz hamlesi---

Rusya’dan Doğu Akdeniz hamlesi

Rusya’dan Doğu Akdeniz hamlesi
08 Eylül 2020 - 12:20 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye ile Yunanistan arasında arabulucu olmaya hazır olduklarını duyurdu

Doğu Akdeniz’de Türkiye ile Yunanistan arasında tırmanan gerilimde bugün yeni bir dönemeçte geçildi… Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Kıbrıs Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis ile bir araya geldi.

Anastasiadis’le konuşan Lavrov, arabulucu olarak görev almaya hazır olduklarını söyledi. Lavrov, “Türkiye ile ilişkilerinizde endişeli olabilirsiniz fakat biz diyaloğu ve pragmatik olarak tarafların ortak çıkarlarını öne çıkarmayı ve bu doğrultuda uluslararası kanunları gözeterek kararlar alınmasında arabulucu olmaya hazırız” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)09 Eylül 2020 11:56

    Var olan kargaşada ABD Yunanistada yeni bir hava üssü aldı. Türkiye de üssü vardı ama Karadeniz tarafında daha etken duruma geliyor. DİKKAT, Yunan f35 alıyor. Türkiye f35 almıyor. F35 ler için hava üssü, silahlar,soket sistemleri, alt yapı, bakım, yedek parça, f35 yedek sistemler her tur parça, kısaca ABD f35 leri Uçurduğunda, nato f35 leri uçtuğunda, yunanistandaı bu üsse geldiklerinde uçaklar yenidn uçuşa hazır olacak. Roketler felan hepsi bu üslerde f35 lere uyumlu olacak. ABD Türkiye de f35 olmadığı için bu araç gereçleri malesef incirlikte f16 gibi kullanamaz. Burada Türkiye'nin 5 nesil uçak almadığı ve güçsüzleştirme planı olduğu ortada. Rusya gerilim olmasın, ABD ege karadeniz akdeniz gelmesin sevdasında. Türkiye gizli ambargolarla güçsüzleştirilmeye devam ediyor. 5 nesil uçak olmayan tek ülke oluyoruz komşulara bakınca, 

  • sherlock 08 Eylül 2020 19:49

    nato üyesi 2 ülke yi barıştırmak isteyen nato nün baş düşmanı rusya valla gülünür kahkaha atılır şu duruma.

  • Ylmz08 Eylül 2020 19:47

    Ayı dan arabulucu mu olur

  • muck08 Eylül 2020 18:17

    Rusya ya bak : ) NAto çatırdıyor, Rusya arabılucu olup siz muttefik ve dost nato ülkesisiniz diyor... Ne kadar yardım sever Rusya :D

  • DELI08 Eylül 2020 16:16

    TC nin deniz sinirini (hakki olan) acilen hemen 12 mile cikarmasi gerek.rum denen pislikler bahcesine gidecekse TC den izin almak zorundadir.bak gor o zaman nasilda hersey duzeliyor.hakkimizi bile ricayla alamiyoruz.ne yani savassa savas.bunlar cok simardi.Turkun tadini unutmuslar,hatirlatmak lazim....

  • mehmet08 Eylül 2020 15:28

    Ne arabuluculuğu yunanistanın doğu akdenizde işi neeeeeeee????

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU08 Eylül 2020 14:54

    Rusya ab ve  abd asla ve asla hiç güvenilmez.neyin arabulucusu olacaksınız söylermisiniz.adamlar kara parçamızdan sınır çiziyor.suriye de gördük sizlerin arabulucuklarınızı 34 askerimizi nasıl şehit ettiğimizi biliyoruz.bir gün bunun intikamını sizlerden bir biçimde alacağız.

  • Okie Dokie08 Eylül 2020 13:52

    Ben de arabulucu olmak istiyorum. Karşılığında bir iki ada verseniz yeter.

  • manyak herif08 Eylül 2020 13:22

    rusyanın bu tarihi arabuluculuk misyonunu değerli buluyorum.ortak bir masa etrafında başlatılacak müzakerelerden üç ülkenin de çıkarlarına olucağını değerlendiriyorum.komşumuz ve dostumuz rıusyanın sıcak denizlere ve iklimlere akmasını destekliyoruz.suriyeden en yakın komşumuz olan ruslar türklerin kadim dostudur.

  • Anladın sen08 Eylül 2020 15:59

    Sen onu değil de rusları değerli buluyorsundur

  • Metallica 08 Eylül 2020 12:44

    Adalar konusu uluslararasi mahkemelere tasinip yeniden ele alinarak adalarin bazilari Turkiye ye iade edilmelidir, Italya nin iade etmeyip anlasmayi cignedigi sonrasinda Yunanistan a devredilen adalar konusunun temeli anlasmalarin ihlaline dayanmaktadir. Ek olarak insanlar adalarin kimin yuzunden elden ciktigi konusu yerine ait oldugu yere nasil tekrar baglanacagi konusuna odaklanmalidir.