E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan doğal gaza tavan fiyat kararı---

Rusya'dan doğal gaza tavan fiyat kararı

Rusya'dan doğal gaza tavan fiyat kararı
22 Aralık 2022 - 23:10 borsagundem.com

Rus enerji şirketi Gazprom, Alman Wintershall ve Avusturyalı OMV şirketiyle bulunduğu bazı ortak projelerden aldığı doğal gaza belirlenecek fiyattan fazla ödemeyecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in imzaladığı kararnameyle, Batılı ülkelerin Rus enerji sektörüne yönelik bazı yaptırımlarına ilişkin karşı yaptırım kararı alındı.

Gazprom’un OMV ve Wintershall ile Rusya’da ortak faaliyet gösterdiği bazı doğal gaz sahalarını kapsayan kararnameye göre, Rus şirket buradan aldığı doğal gaza Rus hükümetinin belirleyeceği tavan fiyattan fazla ödeme yapmayacak.

Karşı yaptırımlar Urengoy ve Yujno-Russkoye gaz sahalarını kapsıyor

Karşı yaptırımların Urengoy ve Yujno-Russkoye gaz sahalarını kapsadığı ifade edilen kararnamede, Rus hükümetine de söz konusu tavan fiyatı 10 gün içerisinde belirleme talimatı verildi.

Avrupa Birliği (AB), Ukrayna’daki savaş nedeniyle Rus enerji sektörüne kapsamlı yaptırımlar uygulama kararı almıştı.

Rusya'dan Ukrayna'ya 'sevkiyatı engelleme' suçlaması

 

Putin'den 'Patriot' çıkışı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MERHALET KUŞUÖTMEZ23 Aralık 2022 11:21

    abd nin gazına gelir ise gazımı keserler.

  • AHMET ÖZBİLEN23 Aralık 2022 11:10

    Bizde de bu iktidar gitsin putin bize ne petrol nede doğalgaz verir ne azerbeycana ne de iran verdirtirir.meral akşener de rusya ambargo koyalım diye basında haberleri var idi.

  • Mucise Reis ;)23 Aralık 2022 09:03

    Avrupa haklı bütün avrupabilriği ekonomisi rusyadan gelen enerjı fıyatlarına göre şekilleniyor. Avrupa rusyadan gaz alırken x bedel üzeri almam diyor.. böylece rusya para kazanmak istiyorsa kabul eder... reel manada ekonomisi zarar görecektir. avrupada üretim hatlarını farklı yerlerden zorunlu olarak kademlı kademelı yapacak. ABD rusyanın enerjı gelırlerını keser ize, global manada daha iyi rol alacak. rusya denız taşımacılığı ve çin i hedef pazar gorecek burada da gemı taşımacılığı engellenmeye modernize olmasın diye uşrağmaya başladılar. rusya yenı adım atmaz. çunku fiyatı geri çektiğinde bugun dunayay kar marjı düşük doğal enerjılerını vermek zorunda kalır. 

  • Türkoğlutúrk23 Aralık 2022 07:09

    ABD istedi diye kendi menfaatini düşünmeden hareket eden Avrupa sonuçlarına katlanacak.