E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan diğer mallarda da rubleyle ödeme talebi!---

Rusya'dan diğer mallarda da rubleyle ödeme talebi!

Rusya'dan diğer mallarda da rubleyle ödeme talebi!
03 Nisan 2022 - 14:23 borsagundem.com

Kremlin, Rusya’nın gaz için olduğu gibi diğer mallarda da rubleyle ödeme talep edeceğini söyledi.

Kremlin sözcüsü yaptığı açıklamada, Rusya’nın tarihte görülen en büyük yaptırım yükü altında olduğunu söyleyerek batı yaptırımlarının dolar ve eurodaki güveni hızla eriteceğini söyledi.

Sözcü, Rusya’nın gaz için olduğu gibi diğer mallarda da rubleyle ödeme talep edeceğini dile getirdi.

Medvedev'den açıklama

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, yaptırımlar sonrası çokça tartışılan "ihracat" konusuna ilişkin açıklama yaptı.

Moskova'nın sadece "dost ülkelere" gıda ve tahıl ihraç edeceğini belirten Medvedev, bu ülkelerin ödemelerini ruble ya da ulusal para birimleri cinsinden yapacağını söyledi.

Kremlin Sözcüsü Peskov'dan yeni açıklamalar geldi

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Avrupa ülkelerinden Rusya'ya yönelik peş peşe yaptırım kararları gelirken Rusya'dan da karşılık gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Putin, "Doğal gazın ruble ile ticareti için kararnameyi imzaladım. Alıcılar, Rus bankalarında ruble hesabı açmak zorunda. Gaz tedarikleri için ödemeler 1 Nisan'da başlayacak. Eğer ödemeler yapılmazsa, mevcut kontratları durduracağız. Euro ve dolar cinsinden yeni işlemler ayrıca bloke edilebilir. Mevcut riskler kabul edilemez" ifadelerini kullanmıştı. Edinilen son dakika haberine göre, Kremlin Sözcüsü Peskov Rusya'nın gaz için olduğu gibi diğer mallarda da rubleyle ödeme talep edeceğini belirtti. Peskov Avrupa'ya gözdağı verdi...

Tarihte görülen en büyük yaptırım

Rusya'nın tarihte görülen en büyük yaptırım yükü altında olduğunu söyleyen Kremlin sözcüsü Peskov, Rus gazı alan Batılıların hayatını zorlaştırmak istemediklerini dile getirdi. Peskov açıklamalarında 'Kimseyi tehdit etmiyoruz ancak düşmanca ortam nedeniyle risklerden korunmamız gerekiyor' dedi.

Abd istesin yada istemesin

Putin'e yönelik yaptırımların Batı'nın ne kadar çılgınca davranabileceğini gösterdiğini dile getiren Peskov, "ABD istesin ya da istemesin Avrupa er ya da geç Rusya ile diyalog tesis etmek zorunda" ifadelerine yer verildi.

Peskov, Rusya'nın gaz için olduğu gibi diğer mallarda da rubleyle ödeme talep edeceğini söyledi.

Belge imzalanabilir

Rusya ve Ukraynalı heyetlerin görüşmeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Peskov, "Moskova ve Kiev'in görüşmelerin sonucu olarak bir belge imzalamasını umuyoruz" dedi.

Kremlin'den Türkiye'ye çarpıcı bakış

Kremlin: Doğalgaz ödemelerinde rubleye geçiş kademeli olacak

Kremlin'den müzakerelerle ilgili ilk açıklama

Gazda ruble kararı iptal mi oluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mg03 Nisan 2022 16:51

    Hadi bakalım şimdi ne halt yiyeceksiniz ABD ve emperyal ortakları, ekmeleddinciler, fetöcüler, imamzadeler!

  • Hehe03 Nisan 2022 20:39

    Ooo aya yolculuk tamam ruhtan kurtulduk allah geride birakilan bedende de kurtulmak nasip etsin