E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan çok sert dolar tepkisi---

Rusya'dan çok sert dolar tepkisi

Rusya'dan çok sert dolar tepkisi
05 Eylül 2018 - 10:01 borsagundem.com

Lavrov: ABD doları cezalandırmak için kullanıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Washingtonun para birimi doları, diğer ülkeleri cezalandırmak için kullandığını ileri sürdü.

Lavrov, Rus televizyonu Pervıy Kanalda (Birinci Kanal) yaptığı açıklamada, "Dolar, uluslararası döviz ve finans sistemidir. Bu doğru mu? Evet doğru. Herkes bunu kabul etti, onlarca yıl boyunca bu kuralla yaşadık ve ABD'nin ana döviz sahibi olarak yükümlülüklerini yerine getirmesini umduk" dedi.

Lavrov, Washington'un başkalarını cezalandırmak için doları baskı aracı olarak kullandığını savunarak, "Hemen dolar cinsinden her türlü banka operasyonlarının hizmetine son veriyorlar. Hem de bunu sadece cezalandırmak istedikleri ülkeye karşı değil, bu ülkeyle ilişkisi olan herkese karşı yapıyorlar" diye ekledi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xxx05 Eylül 2018 23:40

    Doğru tesbitler.

  • ...05 Eylül 2018 19:47

    sanki iz olsanız kullanmıcaksınız ekonomik yatırım. gucu yeten yetene kardeşim. traşlamayın ha bire

  • Kamil05 Eylül 2018 15:45

    Dolar kullanımıni en aza indirin o zamab

  • Cenk05 Eylül 2018 13:53

    Lavrov, ve Erdogan hemen hemen ayni mesaj tarzina sahipler. Ikiside sikayet politikasi yapiyor. Umarim bu bir aksiyona hazirlik paslaridir, yoksa simdiden, bu tip demecler "he he" seklinde okuyup gecen milyonlardan biri oldugumu soyleyebilirim. sikayet politikasi is yapti, ama devri bitti. Simdi aksiyon zamani, bir reaksyon gosterin, sonra uzerine politika yapin. Amerikan halki aksiyon seviyor diye cinema piyasasi birden tavan yapti. Bizim canimiz yok mu? bizde isteriz. ama biz genelde gercegini severiz, bu daha delikanlica.

  • WERS05 Eylül 2018 11:14

    tamamen doğru fakat bunu sağlayan de bu dünya düzeneği

  • Lala05 Eylül 2018 10:41

    Rusya teknolojinin çok gerisinde kaldığı için dünya liderliğini kaybetti. Bu tarz konularda hiç Çin'den şikayet duydunuz mu? Çin ABD'yi kendi silahıyla vuruyor, Rusların Allah vergisi doğalgaz kömürü olmasa açlıktan olecekler neredeyse

  • China05 Eylül 2018 16:39

    Çinde böyle bir potansiyel vardı da, binlerce yıldan beri açlıktan boşuna süründü, son 20 yılda patladı. Çin'de bu hale kendi kendine gelmedi, üretim üssü seçildi, teknoloji transfer edildi. Japonya gibi kullanılacaktı, teknolojiyi götürenler, ABD den vazgeçince Çin yeni süper güç adayı oldu.

  • Ejder Komodolu05 Eylül 2018 10:32

    Eminim dolar çok korkmuştur...