E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya’da 2 yıl sonra ilk defa deflasyon yaşandı---

Rusya’da 2 yıl sonra ilk defa deflasyon yaşandı

Rusya’da 2 yıl sonra ilk defa deflasyon yaşandı
01 Ağustos 2019 - 09:32 borsagundem.com

Rosstat Haziran ayında, aylık olarak yüzde 0,5 oranında gıda deflasyonu kaydetti.

Rusya İstatistik Kurumu (Rosstat), Eylül 2017’den bu yana ilk kez tüketici fiyatlarında haftalık düşüş kaydetti. Böylece, 23 Temmuz – 29 Temmuz arasında deflasyon seviyesi yüzde 0,1 oldu.

En çok salatalık, patates, havuç ve soğan fiyatları düşüş yaşadı. Ayrıca toz şeker, ayçiçek yağı, sosis, salam, margarin ve karabuğday fiyatları da düştü.

Aynı dönemde domates, buğday, yumurta, domuz ve tavuk eti, dondurulmuş balık, makarna, konserve et, tereyağı, lor peyniri ve pirinç fiyatı yükseldi. Ayrıca benzin ve dizel yakıt fiyatları yüzde 0,1 oranında arttı.

Aynı zamanda, ayın başından itibaren enflasyon yüzde 0,2, yıl başından itibaren ise yüzde 2,7 olarak gerçekleşti. Hükümet, yıllık enflasyonu yüzde 4,3 olarak bekliyor.

Haziran ayında Rosstat, aylık olarak yüzde 0,5 oranında gıda deflasyonu kaydetti. Bu, Eylül 2018’den bu yana gerçekleşmedi. Aynı ayda, Merkez Bankası yıllık enflasyon tahminini yüzde 4,2-4,7’ye indirdi.

En son Haziran ayında gıda deflasyonu 2015 yılında gözlemlendi. O zaman gıda fiyatları Mayıs ayına göre yüzde 0,45 oranında düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)