E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya Türkleri üretime çağırıyor---

Rusya Türkleri üretime çağırıyor

Rusya Türkleri üretime çağırıyor
08 Eylül 2014 - 07:33 borsagundem.com

Rusya, Türkler için kapılarını sonuna kadar açtı. Rusya’da üretim yapacak Türk üreticisine sera için yüzde 60 teşvik vaat ediliyor

Avrupa Birliği ve ABD gıda ürünlerine ambargo uygulayan Rusya, bu ihtiyacı karşılamak için rotasını Türkiye’ye çevirdi. Akşam'ın haberine göre, son olarak Ruslar, Türk üreticisine bir çağrı yaptı; “Yaş-meyve sebze üretimini gelin Rusya sınırları içinde yapın. Biz de size araziden enerji maliyetlerine kadar yüzde 60’a varan teşvik verelim” dedi. 

GÖRÜŞME TRAFİĞİ SÜRÜYOR 

Türklere Penza eyaletinin bir daveti olduğunu doğrulayan Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Başkanı Mahmut Aslan, meyve, sebze, bakliyat ve seracılık için kendilerine büyük teşvikler önerildiğini söyledi. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Bülent Tunç ise canlı hayvan ihracatı için Rusya’nın daha önce ABD ile anlaştığını ancak şimdi bu anlaşmaları fesh edip Türk üreticilerle bir dizi görüşme trafiğinde olduğunu söyledi. 

HAYVANCILIKTA BEDAVA ARAZİ 

Rusya’da kırmızı ette büyük bir açık bulunduğunu belirten Bülent Tunç, “Bu açığı ABD ile kapatmak üzere anlaşma yapmışlardı. Ancak ambargo ile anlaşmaların çoğu iptal edildi. Şimdi ise bizimle iletişime geçtiler” diye konuştu. ABD’li şirketlere hayvancılık yapmaları için bedava arazi, makine ekipmanı ve 100 milyon euroya yakın teşvik verildiğini belirten Tunç, “Bu teşviklerin daha iyisini bize vereceklerini umuyoruz” diye konuştu.

İYİ BİR PROJE HAZIRLAYACAĞIZ 

Ruslarla e-posta yoluyla görüştüklerini söyleyen Tunç, “Öncelikle bakanlık ve üniversitelerle görüşüp çok iyi bir proje hazırlayacağız” dedi. Tunç, önümüzdeki ay Rusya’ya gideceklerini kaydetti. 

Vali, kolaylık sözü verdi 

AKİB Başkanı Mahmut Aslan ise, “Penza Valisi Mersin’e geldi. Buradaki üreticileri ve yatırımcıları çağırdı. Rusya’ya yatırım yapmaları halinde kendilerine gerekli kolaylıkları göstereceklerini söyledi” diye konuştu.

Rusya'da üretime başladılar

Penza ile kardeş şehir protokolü imzaladıklarını belirten Aslan, “Tarım arazilerini 49 yıllığına kiraya veriyorlar isteyenlere de çok cüzi miktarlarda satıyorlar, seracılık yapacaklara ise masraflarının yüzde 50’sinden fazlasını geri ödüyorlar” dedi. Aslan, “Türkiye Ortadoğu’da kaybetti pazarı burada fazlasıyla kazanabilir” dedi.  Aslan bu verilen teşviklerin sonucunda şimdiden 2 Türk firmanın Rusya’ya gittiğini ve konala ve ayçekirdeği ekmeye başladığını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)