E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya Avrupa’ya karşı enerji saldırısına mı hazırlanıyor---

Rusya Avrupa’ya karşı enerji saldırısına mı hazırlanıyor

Rusya Avrupa’ya karşı enerji saldırısına mı hazırlanıyor
04 Eylül 2022 - 15:25 borsagundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Gazprom’un Avrupa’ya giden Kuzey Akım 1 gaz tedarikini ‘sızıntı’ nedeniyle tamamen durdurmasının ardından açıklama yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Gazprom’un tedariki durdurma kararını değerlendirdiği konuşmasında, Rusya’nın bu kış her Avrupalının normal yaşantısını yok etmeye çalışacağını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Gazprom’un Avrupa’ya giden Kuzey Akım 1 gaz tedarikini ‘sızıntı’ nedeniyle tamamen durdurmasının ardından açıklama yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Gazprom’un tedariki durdurma kararını değerlendirdiği konuşmasında, Rusya’nın bu kış her Avrupalının normal yaşantısını yok etmeye çalışacağını söyledi.

Zelenski, “Bu günlerde Rusya, Avrupa üzerindeki enerji baskısını daha da artırmaya çalışıyor. Kuzey Akım boru hattından gaz pompalaması tamamen durdu. Bunu neden yapıyorlar? Rusya, her Avrupalının normal yaşamını yok etmek istiyor. Bütün Avrupa'yı, her devleti zayıflatmak ve sindirmek istiyor. Rusya bunu konvansiyonel silahların gücüyle yapamadığı durumlarda, enerji silahlarının gücüyle yapıyor. Füzelerle saldıramadığı yere, yoksulluk ve siyasi kaosla saldırmaya çalışıyor. Bu kış Rusya, tüm Avrupa'ya karşı bir enerji saldırısına hazırlanıyor” dedi.

NELER OLDU?

Rusya enerji devi Gazprom, 3 gündür bakımda olan Kuzey Akım 1 doğal gaz boru hattındaki teknik arıza sebebiyle Avrupa’ya gaz akışını süresiz olarak durdurduğunu açıklamıştı. Gazprom, G7 Finans Bakanları Toplantısı’nda, Rusya’nın fon akışını engellemek için Rus petrolüne fiyat sınırı koyma kararı alınmasının ardından vanaları kapatmıştı.

Zelenskiy için şoke eden iddia: Bir ay için 50 bin dolar ödediler!

 

Zelenskiy: Nükleer şantaj söz konusu

 

Zelenskiy, Donbass'ı geri alacaklarını söyledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )05 Eylül 2022 07:12

    Hitler zamanında neden Rusya ya yöneldi ? işte gerçek savaşın nedeni bu idi. Enerji. Hİtler kuzey ülkelerine yöneldi. Bir çok madene ulaştı. Bazı stratejık otomobil fabrikalarına o dönemlerde yöneldi. yeni savaş araş gereçleri ürettirdi. Sonra Bakü hattına yöneldi... Enerjı önemli. dünya kontrolü için çok önemli.

  • HASAN HÜSEYİN KIZILKOÇ04 Eylül 2022 19:37

    Sen rusya ya hayati şeyleri vermeyince iyi inneyi rusya sana batırınca bağırıyorsun.ben rusya nın bu konuda yanındayım.adam haklı.kısa kısa olsun.ben rusya nın yerinde olsam ab ve abd ye gıda maddeleri asla satmam.

  • pazarci04 Eylül 2022 18:20

    avrupada kac tane ulke var?toplasan hepsini kokmus patatez bile yapmaz....

  • Nokta04 Eylül 2022 15:52

    Normal olarak ambargoya karşı silahını kullanıyor aslında ab nin enerji ve gaz konusunda elinin ne kadar güçsüz olduğunu boş yaptıklarını isterse meleteceklerini gösteriyor,rusyanın yerine başka bir alternatif bulmak seneler sürer taşıma su ile değirmen dönmeyeceğine göre yakın bir zamanda abd ile ab arasında rusya konusunda bir fikir ayrılığı yaşanabilir çünkü abd bir üretici ama ab değil dolayısı ile abd nin gazı ile hareket edenlerin başlarına çuval örüldüğü bir kere daha ortada tıpkı bizimde suriyeye bu gazla girmemiz gibi,sonuç olarak abd sadece kendini düşünür.

  • Eski 1 Fenerli 04 Eylül 2022 15:35

    Hey 🤡 !!! Ulkeni hiç ettin, seni tebrik ediyorum... Sahiplerin ne derse yerine getiriyorsun... En güzel kemikler senin olsun...