E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya, Almanya ve Fransa'dan Ukrayna zirvesi---

Rusya, Almanya ve Fransa'dan Ukrayna zirvesi

Rusya, Almanya ve Fransa'dan Ukrayna zirvesi
18 Ağustos 2014 - 09:14 borsagundem.com

Rusya, Ukrayna, Almanya ve Fransa dışişleri bakanları, ayrılıkçılarla çatışmaların sürdüğü Ukrayna’daki krizi ele aldı

Rusya, Ukrayna ve Fransa dışişleri bakanları, Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier’in davetiyle Berlin’de bir araya geldi. Amaç, Nisan ayından beri Rusya yanlısı ayrılıkçılarla çatışmaların sürdüğü Ukrayna’da ateşkesi ele almaktı. 

Steinmeier, yaklaşık 5 saat süren görüşmelerin oldukça zorlu geçtiğini, ancak “bazı noktalarda” ilerleme sağladıklarını açıkladı. Alman Bakan, “Bazı konularda ilerleme sağladığımıza inanıyorum, bunu ümit ediyorum” diye konuştu.

Steinmeier, bakanların uzlaşma sağlanan konuları devlet ve hükümet başkanlarıyla ele alacaklarını vurguladı.Diplomatik kaynaklar, görüşmelerin devam edip etmeyeceğinin pazartesi ya da salı günü netlik kazanacağını bildirdi.

Alman Bakan, 2 Temmuz’da da Fransa, Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarını Berlin’e davet etmişti. Görüşmenin ardından Ukrayna’da ateşkesin sağlanması için ortak bildiri yayımlanmıştı.

Bildiride, ateşkes hedefiyle görüşmelerin başlaması, tüm rehinelerin serbest bırakılması, Ukrayna-Rusya sınırında kaçak geçişlerin engellenmesi için kontrollerin artırılması ve gazetecilerin güvenliğinin sağlanması çağrısında bulunulmuş ancak bu önlemlerin büyük bölümü hayata geçirilememişti. Nisan ayından beri Ukrayna’da süren çatışmalarda 2 binden fazla kişi öldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)