E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Ruslardan önyargıya karşı 35 yaş sınırı---

​Ruslardan önyargıya karşı 35 yaş sınırı

​Ruslardan önyargıya karşı 35 yaş sınırı
15 Ekim 2015 - 06:36 borsagundem.com

Moskova'da yeni nesil nükleer teknolojilerin paylaşılacağı programa "Rusya hakkında önyargılı olabilirler" diye 35 yaş üstü Türk gazeteciler istenmedi

Akkuyu’ya nükleer santral inşa edecek olan Rus devlet şirketi Rosatom’un, Türk gazeteciler için Moskova’da düzenleyeceği nükleer enerji programı, yaş engeline takıldı. Mithat Yurdakul'un Milliyet'teki haberine göre Rosatom tesislerinde yetkililer tarafından yeni nesil teknolojiler hakkında bilgi verilmesi planlanan program için en fazla 35 yaş sınırı kondu. Rus yetkililerin, “Rusya hakkında önyargılı olabilecekleri” gerekçesiyle, orta yaşlı gazetecileri ülkede istemediği kaydedildi. 

Akkuyu’ya nükleer santral inşa edecek olan Rus devlet şirketi Rosatom’un, Türk gazeteciler için Moskova’da bilgilendirici bir program yapacağı duyuruldu. 

‘Geleceğe bakalım’

30 Kasım - 2 Aralık arası Moskova’da yapılması planlanan ve Rosatom tesislerinde yetkililer tarafından yeni nesil teknolojiler hakkında bilgi verilmesi planlanan program için basın kuruluşlarına yapılan duyuruda, “Rosatom tesislerinde en üst düzeyde yetkililer yeni nesil teknolojiler hakkında bilgi verecekler. Gezi Programı hakkında ayrıntılı bilgi ve resmi davet yazısı, önümüzdeki hafta gönderilecek” denildi. Duyuruda, nükleer tura katılacak gazetecilerin isim ve yaş bilgilerinin ise, “güvenlik nedeniyle” 45 gün önceden bildirilmesi gerektiği vurgulandı. 

Ancak, yaş hassasiyetinin güvenlikle ilgili olmadığı ortaya çıktı. Sadece 25 - 35 yaş arası basın mensuplarını kabul etmeyi kararlaştıran, yaş konusunda 1 günlük bile esneklik tanınmayacağını belirten Rus yetkililerin, ülkeyle ilgili olası eleştirel haberlere karşı önlem aldığı anlaşıldı. Nükleer programını, Rusya’da yürütülen bir gençlik kampanyasının içine dahil etmeye karar veren Rus yetkililerin, “Rusya hakkında önyargılı olabilecekleri” gerekçesiyle, orta yaşlı gazetecileri programda istemediği kaydedildi. Rus yetkililerin, geçmiş yerine geleceğe odaklanmak için genç gazetecileri tercih ettiği belirtildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)