E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus petrol tankerleri Türkiye kıyılarında yığıldı---

Rus petrol tankerleri Türkiye kıyılarında yığıldı

Rus petrol tankerleri Türkiye kıyılarında yığıldı
06 Aralık 2022 - 09:55 borsagundem.com

Türkiye'nin Rus petrolü taşıyacak gemilerden sigortaları olduğuna dair yeni belge talep etmesi Türkiye kıyılarında tanker kuyruğu oluşmasına yol açtı

Batı'nın Rus petrolüne fiyat sınırı uygulamaya başlamasından 1 gün sonra Ankara'nın Türk sularından geçecek tüm gemilerde sigortalarının olduğuna dair yeni belge talep etmesi tankerlerin Türkiye kıyılarında beklemeye geçmelerine yol açtı.

Financial Times (FT)'ın uydudan gemi takip servislerine, gemi acentalarına ve petrol tüccarlarına dayandırdığı haberine göre Türk sularında 19 ham petrol tankeri bekliyor.

FT'ye bilgi veren kaynaklar Türkiye'nin kendi sularından, boğazlardan geçecek tüm gemilerden tam kapsamlı sigortaları olduğunu kanıtlamalarını talep ediyor.

Habere göre 19 tankerden ilk 29 Kasım'dan bu yana boğazlardan geçmek için bekliyor.

AB'nin Rusya'ya yönelik petrol yaptırımları yürürlükte

 

Rusya'dan gölge petrol tankeri filosu!

 

Rusya'nın yüksek petrol gelirlerinin sürmesi bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANS DÜNYASI06 Aralık 2022 11:40

    CHP Lİ RIFTIN BİR İKTİDARIN KONTROLÜNÜ ELE GEÇİRSİN BU TANKERLERDEN BİR TANESİNİ ÜLKEMİZDE GÖREMEYECEKSİNİZ.

  • KEMAL KABURGASIKALIN06 Aralık 2022 11:23

    ACABA MİLLET İTTİFAKI İKTİDARA GELİR İSE HÜKÜMETİ DE RIFKIN VE ABD Lİ EKİBİ YÖNETECEK İMİŞ O ZAMAN BU MANZARALARI GÖRECEĞİMİZİ DÜŞÜNMÜYORUM.

  • Mucise Reis : )06 Aralık 2022 10:15

    Düşünmeleri çok güzel. Umarız böyle devam ederler. Boğazlar hayatımız. Kanal İstanbul projemiz yok olmasın : )) yaa sigorta işine mi girsek =?

  • Mucise Reis : )06 Aralık 2022 10:13

    Sigortalımı bunlar ? sızıntı vb olursa büyük külfet ve risk olur. Denizlerimiz , deniz canlılarımız, müsilaj, vbbir çok riskli duruma karşı özel birim kurulup denetimler, yaptırımlar, belgeler, vb ne ise yapılmalı. nasıl ki fenni muayene olmayan araç yollara çıkamıyor, zorunlu sigorta olmayan yolarda bağlanıyor, bu tanker işine ciddi biçimde ilgili bakanlık yada birim bir katalog hazırlayıp bilgilendirme ve inceleme,i denetleme vb. uygulamalı. uluslar arası anlaşmalarda ne ise mevzuat gerçekleşmeli... yoksa xx yıl sonra denizde petrol atıkları, sızıntıları vb olacak bilmem kımın tlaimatı ike 250 tanker 15,000 insan 25 helikopter 5 teyyare 4 iha 8 siha zart zurt havalanmasın boşa... olayı ingilizler gibi olmana düşünecek, olay lar gerçekleşmeden engelleyecek önlemler alacaksın. olursada ilgili birim oldu, yapamadım diyip istifa edip gidecek. Benden demesi. Eee bir devlet yetkilide bizim gibi düşünüyordur herhalde, ilgili bakanlık, düşünmüyomudur ? :D