E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRus ekonomisinde önümüzdeki yıl büyüme bekleniyor---

Rus ekonomisinde önümüzdeki yıl büyüme bekleniyor

Rus ekonomisinde önümüzdeki yıl büyüme bekleniyor
21 Nisan 2016 - 16:20 borsagundem.com

Rusya Başbakanı Dimitriy Medvedev, "2017-2018 döneminde yaklaşık yüzde 1 ila 2 arasında büyüme yaşanmasını bekliyoruz” dedi.

Hükümet toplantısında konuşan Medvedev, Rus ekonomisi için bu yıl  yüzde 0 ila yüzde 0,3 arası eksi büyüme (küçülme) yaşanmasının beklendiğini,  önümüzdeki yıldan itibaren ise tekrar yüzde 1 ila 2 seviyesinde büyüme  gerçekleşmesinin beklendiğini söyledi.

Medvedev, Rusya’nın sosyal ve ekonomik kalkınma planlarında petrol  fiyatının varil başına 40dolar, kötümser senaryoda ise 25 dolar olmasının tahmin  edildiğini belirtti.

Rusya’nın ekonomik zorluklarla mücadele edebilmek için bütçesinde  kesinti planlamadığını anlatan Medvedev, “Ayrıca bütçe üzerine daha fazla vergi  yükü de getirmeyi düşünmüyoruz. Burada kilit nokta, mali politikaların  etkinliğini arttırmaktır” şeklinde konuştu.

Petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle ekonomik krizle boğuşan  Rusya’nın gayri safi milli hasılası geçtiğimiz yıl yüzde 3,7 küçülmüştü.

  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)