E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRuhani yaptırım kararının ardından ilk kez konuştu---

Ruhani yaptırım kararının ardından ilk kez konuştu

Ruhani yaptırım kararının ardından ilk kez konuştu
06 Ağustos 2018 - 21:28 borsagundem.com

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD'nin yaptırım kararının ardından yaptığı açıklamada, "İran, dünya ve bölgesel aktörlerle Orta Doğu'da barışı sağlamak amacıyla ilişkilerini geliştirmek istiyor" ifadelerini kullandı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin nükleer anlaşmaya geri dönmesi halinde bu ülkeyle müzakereye açık olduklarını söyledi.

İran devlet televizyonunda canlı yayında açıklamalar yapan Ruhani, ABD'nin yaptırımları devam ederken bu ülkeyle müzakerelerin bir anlamı olmayacağını belirtti.

"Trump İran'da karışıklık çıkarmayı amaçlıyor"

Ruhani, ABD Başkanı Donald Trump'ın ön koşulsuz görüşme teklifinin gelecek seçimlerde Amerikan kamuoyunu etkilemek ve İran'da karışıklık çıkarmaya yönelik olduğunu ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, “Yaptırım uygularken müzakereye davet etmenin bir anlamı yok. Müzakere için şartımız karşı tarafın sadakatini göstermesi ve nükleer anlaşmadaki taahhütlerine geri dönmesidir. Bizim müzakere için ön koşulumuz yok." dedi.

İran'ın her zaman müzakereye vurgu yaptığını ve bunun örneğinin de nükleer anlaşmada görüldüğünü belirten Ruhani, "Müzakerenin temeli sadakattir, masayı terk edip yaptırım uygulayan biriyle nasıl müzakere edeceğiz." diye konuştu.

"Avrupa'dan somut eylemler bekliyoruz"

İran'ın bugün ABD’ye karşı yalnız olmadığını ve anlaşmanın tarafı diğer ülkelerin anlaşmaya bağlı olduğunu söyleyen Ruhani, "Avrupalı ortaklarımız ve diğer ülkeler ellerinden geleni yaptı ancak biz somut eylemler bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

ABD'nin yarın devreye girecek yaptırımlarına ilişkin Ruhani, “Asıl ambargolar üç ay sonra başlayacak. Avrupa, Çin ve Rusya bize gelecek ambargolara direnme sözü verdi. Bu şartlarda Asya ülkeleri bizim için çok önemli fakat Avrupa’yla ilişkilerimizi geliştirmemek için de bir engel yok.” şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • banu07 Ağustos 2018 10:19

    Yaa adam atom bombası yapma bırak bu işleri kime fırlatcaksın yaptığın bombayı diye soruyor hizaya gelmiyor molalar napsın şimdi top tüfek mi kullansın paranın gücünü kullanıyor...

  • cenk mert07 Ağustos 2018 09:27

    bütün dünya bir olup ABD ye bir ders vermeli artık bu dünya ABD nin çiftliği değil

  • dünya ülkeleri..07 Ağustos 2018 09:17

    ABD ye siyonizme karşı bir araya gelip, FED in 0.0002 cente bastığı dolara alternatif bir para birimi ve para transfer merkezi kurmalı. o zaman ABD tahvilleri de, dolar da çöp olur çöp.. Dünyada merkezkaç ve yönetim ekseni değişir. Bu ABD ile bu dünya çok çekti ve yeterrr..

  • Alamanci06 Ağustos 2018 21:40

    Gurbetciler olarak yine su iranin haline bakiyoruzda Hükümetimizle gurur duyuyoruz.Akil oyunlariyla ABD baskani Trump i bozguna ugrattilar bunu su anda Dolarin 5.28 olmasiyla görebiliyoruz.Cok degil 9 Temmuzda Dolar 4.51 di.Bunu baska bir hükümet basaramaz bir ayda 77 Kur üstüne koymuslar , bizce Iran hükümetide bizim hükümetimizin icraatlarini rötakip etmeli , orta doguda örnek olunacak bir Ülkeyiz.Gurbetciler olarak Hükümetimize tam destek sonuna kadar destek.

  • Türkiyeci07 Ağustos 2018 08:53

    Hadi iyisin almancı Türkiye de euro fırladı paran değer kazandı ya biz ne yapalım paramız eridi.

  • Vatandas.06 Ağustos 2018 21:36

    Bırak konusmayı diplomasiyi. Müslümanlarla birleş. Haddini bildirin bu trumpa. Bu adam konuşmaktan diplomasiden anlayacağı yok.