E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRuble dolar karşısında eriyor---

Ruble dolar karşısında eriyor

Ruble dolar karşısında eriyor
03 Aralık 2014 - 14:08 borsagundem.com

Rusya Merkez Bankası’nın müdahalesi de doları durduramadı

Petrol ihraç eden ülkeler OPEC’in üretimi kısmama kararı ve petrol fiyatlarının düşmesinin ardından rublenin değer kaybı hızlandı. 
Rublenin serbest dalgalanmaya bırakılmasının ardından sert düşüşlerin devam ettiği döviz piyasalarına Rusya Merkez Bankası yeniden müdahalede bulundu. Bankanın 700 milyon dolarlık satışı doları frenlemeye yetmedi. 
Rusya Merkez Bankası sabah saatlerinde yaptığı açıklamada 1 Aralık’ta 700 milyon dolarlık satış yaptığını belirtti. Kısa süreliğine dolar 1-2 ruble gerilese de yeniden yükselişe geçti.
Rusya Merkez Bankası doları 54,38 ruble, avroyu da 67,26 ruble olarak belirledi. Serbest piyasada dolar 54 rubleden alıcı buluyor.
Rusya Merkez Bankası 10 Kasım’dan bu yana piyasalara herhangi bir müdahalede bulunmuyordu. Merkez Bankası koridor uygulamasının olduğu yılbaşından bu yana 90 milyar dolara yakın harcama yapmak zorunda kaldı.
Doların değer kaybında Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlar ve petrol fiyatlarında yaşanan hızlı düşüş etkili oluyor. Rusya ekonomisinden nakit çıkışı da 130-140 milyar dolar seviyesine ulaştı.
Brent çıkışı petrol 71 dolara gerilerken, Ural çıkışlı petrol de 68,8 dolar seviyesinde. Rusya Merkez Bankası’na göre petrol 60 dolar seviyesine gerilerse dolar 55 rubleye kadar çıkacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)