E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporRekor kırılan maçın galibi Fenerbahçe---

Rekor kırılan maçın galibi Fenerbahçe

Rekor kırılan maçın galibi Fenerbahçe
23 Ocak 2016 - 00:54 borsagundem.com

THY Avrupa Ligi Top 16 E Grubu'ndaki nefes kesen mücadelede, Fenerbahçe, Daruşşafaka Doğuş'u 106-100 yendi. Bir yarıda en fazla sayı rekoru kırıldı

Fenerbahçe Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 4. maçında deplasmanda Darüşşafaka Doğuş'u 106-100 yendi.

Sarı-lacivertli takım bu sonuçla grupta 4'te 4 yaparken, yeşil-siyahlı ekip ise 4. maçından da mağlubiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe'de Udoh 21 sayı kaydederken, Darüşşafaka Doğuş'ta ise Harangody 22 sayıyla maçı tamamladı.

Bir devrede en fazla sayı 

Fenerbahçe'nin Darüşşafaka Doğuş karşısında 62-51 önde tamamladığı ilk yarı, bir de rekora sahne oldu. 

İki Türk temsilcisinin mücadelesinde ilk yarıda atılan 113 sayıyla, Avrupa Ligi Top 16 turunda bir devrede atılan en fazla sayı rekoru kırıldı. Toplam 206 sayı kaydedilen karşılaşma, bu sezon en fazla sayı atılan maç olarak da kayıtlara geçti. Ayrıca Avrupa Ligi'nde bu sezon ilk kez bir maçta iki takım da 100 sayıya ulaştı.

"Yüreğimizi ortaya koyduk ancak bazı oyuncularımız mücadeleye ortak olmadılar"

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Mahmuti, iyi ve kaliteli bir takıma karşı mücadele ettiklerini belirterek, ilk çeyrekte 37 sayı yediklerine dikkati çekti. Fenerbahçe'nin ritimden çıkarmanın zor olduğu ifade eden Mahmuti, "Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum, maç onların hakkıydı. Sahada, hücumda ve dış atışlarda çok formda bir Fenerbahçe vardı" dedi.

Mahmuti, sonuna kadar mücadele ettiklerini kaydederek, "Yüreğimizi ortaya koyduk ancak bazı oyuncularımız aynı mücadeleye ortak olmadılar. Bundan sonra bizi daha zor günler bekliyor" açıklamasında bulundu.

"Son dakikada neden bu duruma düştük bilemiyorum ama maç boyunca kontrol bizdeydi"

Fenerbahçe'nin başantrenörü Zeljko Obradovic ise favori takım olduklarına dair söylemlerin olduğunu aktararak, "Avrupa Ligi'nde hiçbir maç kolay değil. Darüşşafaka Doğuş çok iyi bir motivasyon ile oynadı. Seyirciler içinde çok güzel bir maç oldu" diye konuştu. 

Basketbolda kazanmanın çeşitli yolları olduğunu vurgulayan Obradovic, "Bazen sayıyla, bazen hücumla bazen savunmayla ama önemli bir şekilde kazanmaktır. Son dakikada neden bu duruma düştük bilemiyorum ama maç boyunca kontrol bizdeydi. Maçı tekrardan izleyip, yeniden bakmak gerekiyor. Sonuç olarak çok güzel bir maç oldu. Darüşşakafa Doğuş'u, oyuncularımı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.





Euroleague'nin resmi twitter adresinden yapılan paylaşımda, "Dackadoğuş-Fenerbahçe Top 16 maçındaki sayı fırtınasında ilk yarıda atılan 113 sayı Euroleague tarihinin rekoru" ifadesi kullanıldı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fenasi23 Ocak 2016 02:13

    Ender, Furkan, Markoshvili, Gordon... Galatasaray'ın elden çıkardıkları takımın yarısı.. Obra Kadavra 20 milyon euroluk kadrosuyla bunları bile zor yeniyor. Yazık; bizim aslan yürekli Atamanımızdan ne çektin be Madara Hoca!