E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaQE'nin azaltılma ihtimali artıyor---

QE'nin azaltılma ihtimali artıyor

QE'nin azaltılma ihtimali artıyor
09 Aralık 2013 - 21:34 borsagundem.com

​St. Louis Fed Başkanı James Bullard, QE'nin azaltılma ihtimalinin, istihdamdaki ilerleme ile daha yüksek hale geldiğini söyledi

Rekor düzeydeki teşviklerin destekçisi olan, St. Louis Fed Başkanı James Bullard, tahvil alımlarının azaltılma ihtimalinin, iş gücü piyasasındaki ilerleme ile birlikte daha yüksek hale geldiğini ve herhangi bir azaltmanın düşük enflasyon hesaba katılarak mütevazı bir şekilde yapılması gerektiğini söyledi.

Bu yıl politika kararlarında oy hakkı bulunan Bullard, "Ufak bir azaltma, iş gücü piyasasındaki gelişimin takdir edildiğini gösterirken, 2014 yılının ilk yarısında enflasyonun da dikkatlice takip edilmesi fırsatını sağlar. Enflasyon hedefe doğru yönlenmezse komite ilerleyen toplantılarda azaltmaya ara verebilir" ifadelerini kullandı.

Bloomberg'in 6 Aralık'ta gerçekleştirdiği ankete katılan ekonomistlerin yüzde 34'üne göre, ABD'de iş gücü piyasasında güçlenme işaretleri görülmesiyle, Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) aylık 85 milyon dolar tutarındaki tahvil alım programında 17-18 Aralık tarihlerindeki toplantısında azaltmaya gidebilir. Kasım ayı anketinde Aralık ayı toplantısında azaltmaya başlanacağını öngören ekonomistlerin oranı yüzde 17 seviyesindeydi.

Bullard, "İş gücü piyasası verilerini tek başına ele alacak olursak, varlık alım hızını azaltma ihtimali yükseldi" sözlerini kullanarak ekledi; "Temel iş gücü piyasası göstergelerindeki istikrarlı gelişimin devam etmesi, varlık alımlarının azaltılması ihtimalini artırmaya devam ettirir. İş gücü piyasasındaki giderek artan ilerleme, Komite'nin 2012 kriterleri arasında yer alan istihdamdaki istikrarlı yükselişi daha tatmin edici bir düzeye getirir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)