E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPutin'in maço tavrı Rusya'yı mahvediyor---

Putin'in maço tavrı Rusya'yı mahvediyor

Putin'in maço tavrı Rusya'yı mahvediyor
23 Aralık 2014 - 08:11 borsagundem.com

Paul Krugman, Rusya'nın yaşadığı ekonomik çöküşün sorumlusunun Devlet Başkanı Putin'in "maço tavrı" olduğunu söyledi

Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman; Rusya ekonomisinin girdiği tehlikeli sokakların ve hükümetin gelecek yıl muhtemel bir resesyona hazırlanmasının müsebbibinin çoğunlukla Devlet Başkanı Vladimir Putin olduğunu belirtti.

Krugman, New York Times’da yer alan yazısında Putin ve onun kasıntı diktatör hareketlerinin felaket için sahneyi hazırladığını söyledi. 

Paul Krugman; "Daha açık, hesap verebilir bir rejim muhtemelen daha az yozlaşmış, daha az borçlu ve petrol fiyatlarının düşmesi karşısında daha güçlü olabilirdi. Maço duruş, öyle görünüyor ki, ekonomiler için iyi sonuçlanmıyor” dedi.

Krugman, Putin yönetimi altındaki Rus ekonomisinin ahbap çavuşlar yararına çalışan bir hırsızlar yönetimi olduğunu söylerken; "Petrol fiyatları yüksek kaldığı sürece sürdürülebilir görünüyordu" dedi. Ancak petrol fiyatları şu günlerde beş yılın en düşük seviyelerinde seyrediyor.

Krugman; "Ve Putin rejiminin sürekli yolsuzlukları/yolsuzları darboğazda Rusya'yı terk etti" diye ekledi.

Krugman, Rusya’nın düşe kalka da olsa bir şekilde bu darboğazdan çıkmak için mücadele edeceğini, diğer şeylerin yanı sıra ülkeden sermaye kaçışını önlemek için uğraşacağını kaydetti.

Allianz Baş Ekonomi Danışmanı Muhammed El Erian da, Putin’in tavrını değiştirmesi gerektiğini düşünüyor. El Erian, daha ılımlı bir Putin’in felaketi önleyebileceğini belirtiyor.

El Erian, Financial Times’da yer alan yazısında Rusya’nın ekonomide sürdürülebilir iyileşme ve sağlam bir finansal zemin oluşturmak için Batı ile yeniden anlamlı bir işbirliğine başlaması gerektiğini söyledi.

El Erian, Putin’in negatif tavrını sürdürmesi durumunda Rusya’yı büyük olasılıkla ekonomik depresyon ve hiperenflasyon gibi risklerin beklediğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)