E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin: İç savaşı fiilen durdurduk!---

Putin: İç savaşı fiilen durdurduk!

Putin: İç savaşı fiilen durdurduk!
27 Haziran 2023 - 14:37 borsagundem.com

Rusya lideri Putin, Kremlin'de yaptığı konuşmada iç savaşı fiilen durdurduklarını ve ordu ile halkın isyancıların yanında olmadığını açıkladı. Konuşmasında isyan sırasında hayatını kaybeden askeri pilotlar için bir dakikalık saygı duruşuna çağırdı.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner isyanı sırasında düzeni sağlayan ordu ve kolluk kuvvetleriyle Kremlin'de bir araya geldi.

Putin, ülkenin geleceği için sorumluluk almaktan vazgeçmeyen güvenlik güçlerine teşekkür etti.

Rusya Devlet Başkanı Putin, meydanda toplananları, isyan sırasında hayatını kaybeden askeri pilotlar için bir dakikalık saygı duruşuna çağırdı.

Putin'in yanında Rusya Savunma Bakanı Şoygu da yer aldı.

Putin, "Ordu ve halk isyancıların yanında olmadı. İsyanı bastırmak için Ukrayna'da savaşan birlikleri çekme ihtiyacı duymadık." dedi.

Rusya Ulusal Muhafızları'nın Başkanı Viktor Zolotov, Moskova'yı ağır silahlı isyancılara karşı savunmak zorunda kalma noktasına gelinmesinin ardından, Rusya Ulusal Muhafızları'nın ağır silahlar ve tanklarla donatılacağını söyledi

Zolotov, hafta sonu kısa süren isyanı gerçekleştiren Wagner paralı askerlerinin Rusya'nın başkentine ulaşmış olsalardı bile Moskova'yı alamayacaklarını da söyledi.

KREMLİN: PUTİN'İN KONUMU SARSILMADI

Kremlin yaptığı açıklamada, hafta sonu Wagner paralı askerleri tarafından yapılan silahlı isyanın Vladimir Putin'in konumunu sarstığı şeklindeki "sahte uzman" görüşlerine katılmadığını söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov gazetecilere verdiği demeçte, isyanın, işler değiştiğinde Rus toplumunun Putin'in etrafında ne kadar konsolide olduğunu gösterdiğini söyledi.

"Kamu konsolidasyonu seviyesi başkanın etrafında çok yüksek. Bu olaylar, toplumun başkanın etrafında ne kadar sağlamlaştığını gösterdi" dedi.

Putin’den Wagner savaşçılarına iki seçenek

 

Putin, Wagner isyanının ardından ilk kez konuştu

 

Putin'den "petrol" kararı

 

Putin'den isyan sonrası ilk açıklama: Önceliğimiz Ukrayna

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Halit29 Haziran 2023 10:17

    Eğer kendi milli ordunu gayri milli yaparsan ahanda bu olur Biz bunu yıllarca gördük pkk ile mucadele bile yapamadık Fetosu cia sı alayı ordumuzun içindeydi Şehit olan evlatlırımızın kanında satılmış ordu mesuplarının parmağı vardır Şimdi şükürler olsun ordumuz gerçek milli ordu oldu

  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK28 Haziran 2023 09:43

    Yıllarca bizim ülkemizide askeri darbe,  kaos,  finansal krizler, siyasi krizleri aynı oyunlar ile parçalamaya çalıştılar ALLAH tan millet uyandı bunları engelledi.

  • Hakan 27 Haziran 2023 19:39

    Kendi canavarına boyun eğdi potin.