E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiPowell: Veriler gerektirirse eylülde de faiz artışı mümkün---

Powell: Veriler gerektirirse eylülde de faiz artışı mümkün

Powell: Veriler gerektirirse eylülde de faiz artışı mümkün
26 Temmuz 2023 - 21:38 borsagundem.com

Powell, "Veriler gerektirirse eylülde faiz oranını yeniden artırmamızın mümkün olduğunu söyleyebilirim ancak sabit de bırakabiliriz. Dikkatli şekilde karar vereceğiz" açıklamasında bulundu

Kararın açıklanmasının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell geçen yıla göre para politikasında önemli derecede sıkılaştırmaya gidildiğini belirterek "Gerekirse daha fazla sıkılaştırmaya gidebiliriz" dedi.

Powell faiz kararlarını toplantıdan toplantıya aldıklarını ve henüz gelecek toplantı için bir karara varmadıklarını vurguladı. 8 hafta sonraki toplantıya kadar 2 enflasyon ve işgücü raporu yayınlanacağını sözlerine ekledi. Powell haziran ayı enflasyon verisinin beklenenden olumlu olduğunu ancak bunun sadece tek bir veri olduğunu söyledi.

Fed Başkanı, "Veriler gerektirirse eylülde faiz oranını yeniden artırmamızın mümkün olduğunu söyleyebilirim ancak sabit de bırakabiliriz. Dikkatli şekilde karar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Fed kritik faiz kararını açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN KARTAL27 Temmuz 2023 11:54

    ABD ve dünya ekonomisi her gün daha da uçuruma yaklaşmakta kriz an meselesi ....

  • gelecekten haber veren medyum27 Temmuz 2023 07:37

    akşam eylüle gittim geldim neler olacak diye .faiz artırmıyacak raat olun .borsa ve altınla ilgilide bilgi veremem ne yazıkki .ben o dönemki fiyatlara göre hareket edip çok büyük para kazancam .şimdi eylüle nası gittin diyenler var .4.boyuttan gidiyom belli frekans dizilimleriyle canım sıkıldıkça gisiyom geliyom böle .biraz zor ama ossun daa nossun .cübelinin yanmaz bezi diğerinin tebe ettiren mücize ipi birinin şifalı balgamı .deve sidiii falan normalken benim masumane gidiş gelişlerimi yadırgayan kardeşlerime atıf olur. aauhuahauhau