E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPortföy yöneticisi idam edildi---

Portföy yöneticisi idam edildi

Portföy yöneticisi idam edildi
30 Ocak 2021 - 09:05 borsagundem.com

Çin'de rüşvet, çok eşlilikle ve yolsuzlukla suçlanan eski portföy yöneticisi idam edildi

Çin'de devlete ait Huarong Varlık Yönetimi Şirketi'nin yolsuzluk, rüşvet ve çok eşlilikle suçlanan eski Başkanı Lai Xiaomin, Tiencin İkinci Orta Halk Mahkemesi tarafından idam edildi.

Çin medyasının aktardığına göre, Komünist Parti'nin eski bir üst düzey üyesi ve devlet kontrolündeki en büyük varlık yönetim şirketlerinden Huarong Varlık Yönetimi'nin eski başkanı Lai Xiaomin idam edildi.

Lai'nin, Tiencin İkinci Orta Halk Mahkemesi tarafından 5 Ocak'ta yolsuzluk, rüşvet ve çeşitli suçlardan verilen idam cezası, başkent Pekin'de bulunan Yüksek Halk Mahkemesi tarafından onandığı, bu kararının ardından Tiencin İkinci Orta Halk Mahkemesi'nin idam cezasını dün sabah uyguladığı bildirildi.

Lai Xiaomin, 2018’de parti disiplini ve kanun ihlalleri nedeniyle partiden ihraç edilmiş ve hakkında soruşturma başlatılmıştı. Yapılan soruşturma sırasında, Lai Xiaomin’in ciddi ihlallerde bulunduğu, 'tutarsız yönetim sonucu şirketin temel mesleki sorumluluklarından ciddi şekilde saptığı' ve ayrıca kötü politik etkiye yol açtığı ortaya çıkmıştı.

Eski yöneticinin farklı politik oyunlarda yer aldığı, bazı kişilerin 'kariyer merdiveninden tırmanmasına' yardımcı olduğu, inceleme ve denetimlere engel olduğu tespit edilmişti. Eski Huarong Başkanı'nın büyük miktarda para dahil pahalı hediyeler aldığı, pahalı restoran ve kulüplerde yasa dışı olarak ziyafetler düzenlediği, resmi konumunu kişisel çıkarlar için kullandığı, ayrıca kamu malına el koyduğu ortaya çıkarılmıştı.

Başka bir kadınla yasak bir ilişki yürüttüğü ve bu ilişkiden çocukları olduğu tespit edilen Lai'nin, tüm kişisel varlıklarına el konulması ve siyasi haklarından mahrum bırakılmasına karar verilmişti.

Trabzonspor, Bakasetas ve Yunus Mallı'yı KAP'a bildirdi

8 turizm bölgesi iptal edildi

Erişah Arıcan Türkiye Varlık Fonu Başkan Vekilliği'ne atandı

Sinirlioğlu Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı'na atandı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alican31 Ocak 2021 01:21

    Bizde olsa 6 ay işlem yasağı verirlerdi o kadar...

  • ZELİHA KARAKAŞLI30 Ocak 2021 20:55

    Bizde böyle kişiler hepsi beyefendi oluyorlar , ceza alacakları zamanda gürcistan kaçarak kral gibi yaşıyorlar.

  • Komünist çin30 Ocak 2021 18:00

    Bizde olsa ödül alırdı herhalde!

  • mehmet30 Ocak 2021 16:47

    çin'de başkaları yemiyor diye bi izlenim var.. hayırrr..! başkaları da alasını yiyor. bu adam başkalarına yedirmediği için bunlar başına gelmiş.. hatırlayın SSCB -eski tusya - çöktüğünde yüzlerce milyarder zengin ortaya çıkmıştı..

  • EKRİST30 Ocak 2021 13:39

    Bizde de idam cezası getirilmeli.Mesala. galip öztürk, rıza ışıklar, mecnun çolak, yüzlerce hisse senedinde manipilasyon yapanların hepsi idam edilse o zaman borsa gercek yatırım aracı olur idi.herkes parasını borsaya getirir idi.

  • ZEYREK ZEMHERİ30 Ocak 2021 20:51

    ALİ kardeş zaten millet ittifiakı iktidara gelir ise APO ya af getirirler ve bu ülkenin Savunma Bakanı yaparlar ise şaşmam.

  • Ali30 Ocak 2021 20:20

    Bize idam gelirse suçsuzlar asılır Rahmetli Menderes Deniz Gezmiş gibi masumlar. sıra Apo gibilere gelince idam bile kalkar.

  • ggg30 Ocak 2021 10:27

    keşke bizde de insanları zehirleyenler haksız yere adam öldürenler tecavüzcüler asılsa meydanda. 

  • Aliosman30 Ocak 2021 11:57

    Aynen ktiliyorum kardesim.