E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPolonya'ya düşen füze sonrası Biden'dan ilk açıklama---

Polonya'ya düşen füze sonrası Biden'dan ilk açıklama

Polonya'ya düşen füze sonrası Biden'dan ilk açıklama
16 Kasım 2022 - 08:44 borsagundem.com

ABD Başkanı Joe Biden, şu anda net bir şey söyleyemeyeceğini ancak ellerindeki ilk bilgilerin Polonya’ya düşen füzenin Rusya tarafından fırlatılması olasılığının düşük olduğunu gösterdiğini belirtti.

Biden, Polonya topraklarına füze düştüğü haberlerinin ardından G20 Liderler Zirvesi için bulunduğu Bali’de dünya liderleri ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Biden, olayda ölenlerin yakınlarına baş sağlığı dileyerek, “(Liderlerle) Ukrayna sınırında Polonya topraklarındaki patlamanın soruşturulması için Polonya’yı desteklemek konusunda mutabık kaldık. Soruşturma devam ederken, biz de birlikte çalışıp bir sonraki adımımızı belirleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Biden, Bali’deki G20 Zirvesi sürerken bile Rusya’nın Ukrayna’nın kritik altyapısına saldırdığını dile getirerek, “Rusya’nın yaptıkları tamamıyla vicdansızlıktır.” dedi.

Bir gazetecinin, “Füzenin Rusya’dan fırlatıldığını söylemek için çok mu erken?” sorusuna Biden, “Elimizdeki ilk veriler bu sonucu vermiyor. Soruşturma tamamlanana kadar net bir şey söyleyemem ancak füzenin Rusya’dan fırlatılmış olma ihtimali düşük görünüyor.” yanıtını verdi.

Rus füzesi NATO üyesi ülkeye düştü: Acil toplantı kararı

 

Biden, mevkidaşı Duda ile telefonda görüştü

 

ABD ve Ukrayna Dışişleri Bakanları Polonya için görüştü

 

Pentagon'dan Polonya'ya atılan düşen ilişkin açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )16 Kasım 2022 10:47

    Radar ve uydu kayıtları önemli. Yoksa Türkiye roket attı yunanistanda girite dense savaşamı giricez _? ... Rus uçağı düştü kazala yada biletek savaşamı girdik ? rusya poponya üzerinde emelleri olsa zaten çoktan olurdu. o bakımdan resmi askeri sistem izleri önemli. idda varsa,  tv görüntüsü değil askeri olarakda ispat edilmeli. kaza vb ise ülkeler araso görüşmeler niyetler çözüm ile sonuçlanabilmeli. Belki ukrayna attı ? belki abd attı ? belki ingiltere attı? belki polonya attı ? ... bu arada en büyük insanı destek poponaydan geldi. poponya kapıları açtı, büyük desteği var. tamda bu işlerin polonya ile bağdaştırılması tesadüf olmamalı. rusyar kın duydu roket attı havası verılmeye çalışılmış gibi... poponyada ukraynadan teknolojı vb girişmleri kapmay açalışıyor goçle rile kapı açmışken

  • baran16 Kasım 2022 11:12

    Meşrebine tükürdüğüm savaş çıksa kçına kına yakacak it oğlu it.   Bakın arkaşdaşlar  tam bir tipik münafık fetoşçu kafası!   Velev ki savaşa biz girmiş olsak yine cayırtı koparacak ya böyle devlet mi yönetilir falan filan üst perdeden sallayacak!  Tatlı su sazanı misali o pis canını her durumda kurtaracağını zan ediyor. İnanın bu karaktersiz  ne bu ülke için ne de bir fert için zerre kadar fedakarlık yapmaz.  Böyle tipler çok aşağılık bir o kadar da cahildir. 

  • baran16 Kasım 2022 09:14

    Biden in bu açıklaması akla uygun olmuştur.  En azından şimdilik derin devletin işine gelen sözler söylememiştir.   Vicdanı ile makamı arasında kalıp ta ahir ömründe ağzından çıkan her kelime  cehennem azabını artıracağının ya da eksilteceğinin kendisi de pekala farkında!