E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPolonya ve Macaristan, Ukrayna'nın tahıl toplantısına katılmadı---

Polonya ve Macaristan, Ukrayna'nın tahıl toplantısına katılmadı

Polonya ve Macaristan, Ukrayna'nın tahıl toplantısına katılmadı
30 Eylül 2023 - 07:14 borsagundem.com

Avrupa Komisyonu Temsilcisi Olof Gill, Brüksel'de düzenlenen bir brifingde, Polonya ve Macaristan'ın 28 Eylül'de düzenlenen Ukrayna tarım ürünleri ithalatına ilişkin Avrupa Komisyonu koordinasyon platformunun 11. toplantısına katılmadığını belirtti

Avrupa Komisyonu, Polonya ve Macaristan'ın Ukrayna'dan tahıl ithalatına ilişkin toplantıya katılmadığını açıkladı.

Avrupa Komisyonu Temsilcisi Olof Gill, Brüksel'de düzenlenen bir brifingde, Polonya ve Macaristan'ın 28 Eylül'de düzenlenen Ukrayna tarım ürünleri ithalatına ilişkin Avrupa Komisyonu koordinasyon platformunun 11. toplantısına katılmadığını söyledi.

Gill, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi.

"Tüm taraflar davetliydi, Polonya ve Macaristan'dan temsilci yoktu fakat katılım zaten zorunlu değildi. Çok verimli bir görüşme yaptık."

 Avrupa Konseyi temsilcisi yaptığı açıklamada taraflar arasındaki temasların ikili düzeyde devam ettiğini belirtti.

15 Eylül'de Avrupa Komisyonu, Ukrayna menşeli dört çeşit tarım ürününün AB'nin sınır ülkelerine ithalatına getirilen kısıtlamaları genişletmeme kararı alırken, Kiev'i ihracatı kontrol altına alacak tedbirler almaya zorlamıştı. Bunun ardından Slovakya, Macaristan ve Polonya yetkilileri yasağı tek taraflı olarak genişlettiklerini açıkladılar. Bununla ilgili olarak Ukrayna, Dünya Ticaret Örgütü'ne şikayette bulunmuştu. Bunun üzerine üç AB ülkesi, Ukrayna tahılına ilişkin koordinasyon platformu toplantılarını boykot edeceklerini açıkladılar ve ardından Polonya ile Slovakya da Kiev'e askeri yardımı askıya almakla tehdit etti.

Ukrayna, Afrika'da tahıl merkezi kuracak

 

Macaristan'dan Ukrayna tahılına ihracat yasağı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)