E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPolonya Ukrayna'ya savaş uçağı gönderiyor---

Polonya Ukrayna'ya savaş uçağı gönderiyor

Polonya Ukrayna'ya savaş uçağı gönderiyor
14 Nisan 2023 - 09:31 borsagundem.com

Almanya, Polonya’nın Ukrayna’ya savaş uçağı ihracatına yönelik başvurusuna onay verdi.

Alman hükümeti, Polonya hükümetinin Doğu Almanya Ulusal Halk Ordusu (NVA) stoklarından 5 MiG-29'u Ukrayna'ya teslim etmek üzere yaptığı yeniden ihracat başvurusunu onayladı.

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Polonyalı ortaklarımıza eski NVA stoklarından 5 MiG-29'un Ukrayna'ya teslim edileceği sözünü verebileceğimizi bildirmekten memnuniyet duyuyorum." dedi.

Pistorius, başvuruyu bugün aldıklarını belirterek, "Federal hükümet olarak birlikte bu karara varmamızı memnuniyetle karşılıyorum. Bu da Almanya'ya güvenilebileceğini gösteriyor." ifadesini kullandı.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy'nin 5 Nisan'da Varşova'ya yaptığı ziyarette ülkesine ait tüm MiG-29'ları Ukrayna'ya teslim edeceğini açıklamıştı.

Almanya, 2002'de Doğu Almanya Ulusal Halk Ordusundan (NVA) devraldığı 23 MiG-29 savaş uçağını Polonya'ya satmıştı.

Almanya'dan devralınan MiG-29'ların yanı sıra Polonya'nın envanterinde eski SSCB ve eski Çekoslovakya tarafından tedarik edilen MiG-29'lar da bulunuyor.

Polonya'nın yanı sıra Slovakya da 4 MiG-29'u Kiev'e teslim ettiğini açıklamıştı.

Ukrayna ekonomisine savaş darbesi

 

Japonya'dan Ukrayna'ya 7,6 milyar dolarlık yardım

 

Alman şirket Romanya'da Ukrayna'daki tanklar için bakım merkezi kurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi14 Nisan 2023 14:08

    Düşerlerse arkasından ağlamayacağı uçakları göndertiyordur Nato. Arkasından para kazacaklarını Polonya'ya gönderir.

  • Mucise Reis : )14 Nisan 2023 11:25

    Avrupada bütün devletler eski teknolojılerı, rusya ve farklı ulke teknolojılerını ukraynaya veriyor. onların yerıne yenı modern nato uyumlu silahlar ile donatılıyor. ABD bunda öncü oldu. almanya gelecekte farklı tehditlerde aynı x tankı her devletın kullanması, aynı z uçağın her devletçe kullanılması altyapı ve muhummat uyumu gibi alanlarda birliktelik peşinde... hem kendileri ucuz diye ürünlerini veriyor, hemde gelecekte ortak sistemler ile besleme yapabilecek ukrayna tarzı olaylarda... hemde pazar yeri yapıyor, bakımı onarımı yedek parça vb  olay rusya-ukrayna üzerinde

  • ALİ KODUŞ14 Nisan 2023 11:08

    Gönderseler ne olacak bunların yazımları Ruslara ait ise  nasıl rusların istemediği yerlere zarar verecek bunların hepsi algı operasyonları bence.

  • emekci14 Nisan 2023 12:19

    bomba yükleyeceksin, rus mevzilerini bombalayacak, rusların uçaklarını uzaktan taciz edip rahat hareketlerini engelleyecek. neyini anlamadın sayın savaş uzmanı?

  • AHMET ÖZBİLEN14 Nisan 2023 09:46

    Büyük devletler hep birilerini piyon olarak kullanmaktadır.Sıkıyor ise direkt kendiniz gönderseniz ya. Kendileri öncelikli hedef olmak istemiyorlar o kadar da uyanıklar.Ama rusya kafaya takar ise bir füzelik işleriniz var.

  • süslü sülü14 Nisan 2023 12:17

    polonya ancak türkiyeden büyük devlet olur, avrupada küçük bir ülke