E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPKK/YPG'nin suikastçısı Dilbirin Kaçar yakalandı---

PKK/YPG'nin suikastçısı Dilbirin Kaçar yakalandı

PKK/YPG'nin suikastçısı Dilbirin Kaçar yakalandı
07 Haziran 2022 - 14:40 borsagundem.com

Terör örgütü PKK/YPG’nin suikastçısı olarak çeşitli eylemlere katıldığı belirlenen Dilbirin Kaçar, MİT'in Suriye'deki operasyonuyla Türkiye'ye getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyon hazırlıkları sürerken Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) elemanları da bölgedeki istihbaratları doğrultusunda PKK/YPG'li teröristlere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. PKK/KCK-PYD/YPG mensubu Dilbirin Kaçar, MİT'in Aynularap'ta gerçekleştirdiği başarılı bir operasyonla yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

Terör Örgütüne 2015 yılında Siirt’ten katılan Rojda Kod adlı Dilbirin Kaçar, yaklaşık 1 yıl Cudi ve Gabar bölgelerinde faaliyet yürüttükten sonra örgüt tarafından 2016 yılında Suriye’ye gönderildi.

Örgütteki suikastçı

2017 yılında Irak/Sincar’da suikastçı eğitimi de alan Rojda Kod adlı Dilbirin Kaçar, Ocak 2018’deki Zeytin Dalı Harekatı ve Ekim 2019’daki Barış Pınar Harekatı sırasında örgüt bünyesinde “suikastçı” olarak yer aldı.

Kaçar'ın son olarak Türkiye'nin olası harekatına karşı Aynularap bölgesine takviye güç olarak gönderilen timin sözde komutanlığını yaptığı belirlendi.

Suriye'ye operasyon ne zaman? Bakan Akar: Gereken yapılacak!

 

MİT, PKK’nın Suriye’deki kritik ismini etkisiz hale getirdi!

 

PKK'nın sözde yöneticilerinden Mehmet Doğan etkisiz hale getirildi

 

PKK yandaşları İsveç’te sokaklara döküldü

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)