E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasaların gündemi "Brexit"---

Piyasaların gündemi "Brexit"

Piyasaların gündemi Brexit
13 Mart 2019 - 08:49 borsagundem.com

İngiltere Başbakanı May,"Parlamento anlaşmasız Brexit'i bugün oylayacak, anlaşmasız Brexit birliğe zarar verecektir. Brexit erteleme oylaması ise Perşembe günü yapılacak" açıklamalarında bulundu.

"İngiltere'de Brexit çıkmazı.

ABD’de dün açıklanan TÜFE verileri Şubat ayında yükseldi. Şubat'ta aylık %0,2, yıllık ise %1,5 artış oldu. Yıllık artış Ocak ayında %1,6 olarak gerçekleşmişti. Çekirdek enflasyon ise tahminlerin altında gerçekleşti. Çekirdek TÜFE ise beklentilerin altında gerçekleşirken, aylık %0,2’lik beklentinin altında %0,1, yıllık da %2,2’lik beklentinin altında %2,1 arttı. Bu durum enflasyonun FED'in %2 hedefine yakın seviyelerde kalamayabileceğine işaret etmekte.

İngiltere Parlamentosu Brexit Anlaşmasını reddetti.

Brexit anlaşması, İngiliz Parlamentosu tarafından 149 oy farkla reddedildi. 242 vekil anlaşmadan yana oy kullanırken, 391 vekil anlaşmanın aleyhinde oy kullandı.

İngiltere Başbakanı May,"Parlamento anlaşmasız Brexit'i bugün oylayacak, anlaşmasız Brexit birliğe zarar verecektir. Brexit erteleme oylaması ise Perşembe günü yapılacak" açıklamalarında bulundu. AB Konseyi ise kararın ardından "Brexit'te anlaşma sağlanması için AB tarafı gereken her şeyi yaptı. Brexit kördüğümü sadece Londra'da çözülebilir. Bugünkü oylamayla anlaşmasız ayrılık ihtimali ciddi bir şekilde arttı" açıklamasında bulundu.

Konuya ilişkin Almanya ve Fransa’dan da açıklamalar geldi

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, İngiliz Parlamentosu'nun Brexit anlaşmasını ikinci kez reddetmesine ilişkin, "Bu kararla 'anlaşmasız senaryoya' daha fazla yaklaşıyoruz” açıklamasını yaparken, Fransa tarafında ise ‘’Brexit çıkmazının çözümü ancak Londra'da bulunabilir’’ denilirken, İngiliz parlamentosunda yapılan oylamanın sonucundan üzüntü duyulduğu belirtildi.
TÜİK’ten basın ve sosyal medyada çıkan haberlere yanıt geldi.

TÜİK, Pazartesi günü açıkladığı büyüme verisinin ardından basında ve sosyal medyada çıkan haberlere karşılık bildiri yayınlarken, GSYH'nin dolar bazında kur düşük gösterilerek yüksek hesaplandığı iddiaları karşısında, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Not: Saat 14:00’te Para Politikası Kurulu Toplantı özeti yayımlanacak.Gün içinde ayrıca ABD ÜFE ve Dayanıklı Mal Siparişleri verileri ile Euro Bölgesi Sanayi Üretimi verileri takip edilecek.

BİST100

BİST100 Endeksi geçtiğimiz günü %0,86 artışla 101.721 seviyesinden tamamlarken, toplam işlem hacmi 6,2 milyar TL olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi %1,37, holding endeksi %0,86 değer kazanırken, sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran %4,14 ile bilişim, en çok gerileyen ise %1,29 ile gıda içecek oldu. Gün içinde takip edilecek direnç seviyeleri 102.500 ve 103.000 olacakken, olası geri çekilmelerdeki destek seviyeleri ise 100.700 ve 100.000 olacaktır.

Manşette neler var

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pursalar ve Gölbaşı Toplu Açılış Törenlerine katılacak. Akşam saatlerinde ise 5. Uluslararası İyilik Ödülleri Töreninde olacak. (12:30-15:00-19:00) SPK, yatırım fonlarına ilişkin esaslar tebliğinde değişiklik yaptı. Yapılan değişiklikler ile yatırım fonu kurucusunun, fonun katılma paylarını kendi portföyüne dahil etmesine ilişkin %20'lik sınır kaldırıldı. Ayrıca Türkiye Varlık Fonu da fon portföyüne alınacak varlıklar ve ihraçcılarına ilişkin sınırlamalardan muaf tutulan kurumlara eklendi.

Avrupa Parlamentosu Türkiye’nin Avrupa Birliğine katılım müzakerelerinin askıya alınmasını öneren karar tasarısını bugün oylayacak. Avrupa ve ABD borsaları karışık seyirle tamamlarken, Asya Piyasaları geriledi.

Petrol fiyatlarının artması Suudi Arabistan, Rusya, Irak ve Kuveyt gibi ekonomileri petrol ihracatına bağlı ülkelere olumlu katkı yaparken, Japonya, AB ve Türkiye gibi petrol ithal eden ülkelerin ekonomilerini olumsuz etkiliyor. Milli Savunma Bakanlığı S-400 ile ilgili olarak, “Temmuz ayında teslim alınması ve Ekim sonu kurulumu planlanıyor, aksaklık yok” açıklamasında bulundu. Venezuela'da muhalefet, elektrik arızalarını protesto için sokaktaydı. Askere darbe çağrısı yapan Guaido, "Asker destek verince Miraflores'e gideceğim" açıklamasında bulundu. THY, filosunda bulunan 12 adet Boeing 737 MAX tipi yolcu uçağının ticari operasyonlarını ikinci bir karara kadar durdurulduğunu açıkladı."

A1 Capital Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)