E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasaların boğaları hayal mi görüyor?---

Piyasaların boğaları hayal mi görüyor?

Piyasaların boğaları hayal mi görüyor?
24 Temmuz 2023 - 14:04 borsagundem.com

Wall Street endekslerindeki göz kamaştırıcı ralli yatırımcıların yılın geri kalanı için iyimser bir tavır takınmasına sebep oldu. Ancak ünlü borsa uzmanı Gareth Soloway piyasaların bir geri çekilme ile gerçeklerle yüz yüze geleceğini belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarındaki geniş hacimli ralli ABD Merkez Bankası’nın (FED) agresif faiz artışlarına rağmen ekonomide yumuşak inişin mümkün olduğu yönündeki iyimserliği artırıyor. Söz konusu tablo Wall Street çevrelerini hisse senetlerinin bu yıl daha da yükselebileceğine inanmaya itiyor.

Ancak YahooFinance’in haberine göre ünlü bir baş stratejist bu düşünceleri paylaşmıyor. Teknik analiz platformu inthemoneystocks’un Baş Borsa Stratejisti Gareth Soloway, Wall Street rallisini hedef alarak “Rallinin hacminin genişlemesi ekonomideki gerçek bir genişlemenin değil, büyük sermayeli hisse senetlerinin çılgınca yükselmesinin bir sonucudur” diyor.

Soloway, ABD borsalarındaki dev teknoloji hisselerine işaret ederek, “Eğer S&P 500’deki Apple, Google, Microsoft, Amazon gibi 7 hisseyi dışarı çıkarırsanız endeksin yalnızca %4 yükseldiğini görürsünüz” ifadelerine yer verdi. Baş stratejist yatırımcıların şimdi mega sermayeli teknoloji hisseleri gibi uçmayan hisseleri kovaladığını ve bu hisselerin endeksteki yükselişi yakalamasını umduğunu söyledi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre son kırk yılın en iyi performans gösteren Nasdaq Bileşik Endeksi yılın başından bu yana %34 yükseldi. S&P 500 Endeksi’ndeki yükselişse %18 seviyesindeydi. Dow Jones Endeksi dahi geçtiğimiz hafta son 52 haftanın en yüksek seviyesine geldi.

Piyasaların boğaları Dow Jones endeksindeki ulaşım hisseleri gibi sektörel endekslere bakarak daha sağlıklı bir ekonominin işaretlerini görüyorlar ve hisse senetleri için yukarı yönlü trendin devam edeceğini tahmin ediyorlar.

Ancak Soloway hayal kırıklığı yaratan aylık fabrika sipariş raporlarına, zayıflayan sanayi üretimine, beklentilerin altında kalan perakende satışlara ve bankaların kredi standartlarını sıkılaştırmasına dikkat çekerek tüm bu bileşenlerin zayıf bir ekonomiye işaret ettiğini bildirdi.

Soloway, “Bu hayalin içerisinde her şey yolunda gideceği düşünülüyor. Bense bunun gerçekleştiğini görmüyorum” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı borsaların aşırı alım pozisyonunda olduğunu ve bir düzeltmeye hazırlandığını söyledi.

Baş stratejist, “Bana kalırsa Nasdaq muhtemelen kaydettiği ilerlemeden %10 geri çekilecek. Finansallar sayesinde yastıklanan ve daha iyi performans göstermeye başlayan hisselerle birlikte bence S&P de muhtemelen %5-6 civarında geri çekilecek” öngörüsünde bulundu.

Bu yılki borsa rallisi göz önüne alındığında bu düşüşlerin çok ciddi olmadığını belirten Soloway tam anlamıyla bir resesyon gelmesi halinde ise işlerin daha kötüye gidebileceğini söyledi.

“Gelecek yıla girdiğimizde, işler kötüye gitmeye başladığında ve FED kurtarmak için geri gelmediğinde geçen yılın ekim ayındaki dip rekorlarının kırılmasından endişe duyuyorum” diyen baş stratejist bu karamsar tablonun gerçekleşmesine %70 ihtimal veriyor.

 

Resesyon hala mümkün mü?

 

Borsalar rekora koşarken FED duracak mı?

 

Ayı piyasası tamamen sona ermek üzere

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)