E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar yen ve petrol ile yön arıyor---

Piyasalar yen ve petrol ile yön arıyor

Piyasalar yen ve petrol ile yön arıyor
12 Nisan 2016 - 08:01 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda dikkatler, yen ve petroldeki harketlere çevrilmiş durumda

Japonya, yenin 2012'den bu yana en uzun rallisini durdurmasının ihracatçı şirketlere destek sağlaması sonucu, Asya hisse senetlerindeki kazançlara öncülük etti. Ham petrol fiyatları varil başına 40 doların üzerinde tutundu ve Malezya ringiitini destekledi.

Topix Endeksi Tokyo'da, yenin bu ay ilk kez zayıflaması sonrası üç haftanın en hızlı çıkışını gerçekleştirirken, Malezya para birimi ringgit yükselişini beşinci güne taşıdı. Brezilya hisse senetlerini içeren bir Japon exchange traded fonu (ETF), Latin Amerika ülkesinde kanun koyucuların devlet başkanını meclsi soruşturmasına doğru bir adım daha yaklaştırmasının ardından sıçrama yaptı. Avustralya'nın 10 yıl vadeli tahvilleri, iş dünyası güveinin arttığını gösteren veri sonrası, son bir ayın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi ve ülke para birimi güçlendi. Japonya'nın 30 yıl vadeli tahvillerinin faizi rekor seviyeye düştü.

Küresel hisse senetlerindeki yükseliş, yatırıcmıların dikkatlerini ABD'nin en büyük aluminyum üretisi Alcoa Inc.'nin dün piyasa kapandıktan sonra finansallarını açıklaması ile başlayan ABD kar sezonuna çevirmeleri ile birlikte teklemeye başladı. Alcoa'nın ilk çeyrekte karı yüzde 92 düştü ve şirket küresel talebe ilişkin tahminini düşürdü. Analistler, Standard & Poor's 500 Endeksi'ndeki (S&P 500) şirketlerin karlarının yüzde 10 düşeceği tahmininde bulundu. Yılın başında karların yatay kalacağı tahmin ediliyordu. Petrol de, büyük yatırımcıların bu hafta sonu üretimin dondurulmasını görüşmek üzere toplanmalarından önce piyasalarda dikkatleriüzerine çekiyor.

Borsalarda düşüş bekleniyor

SMBC Friend Securities baş stratejisti Toshihiko Matsuno, hisse senetlerinin aşırı satım durumunda olduğunu işaret ederek, "Yatırımcılar artık satışlarda daha çekingen görünüyor ve alım için zamanın geldiğini düşünmeye başlıyor," dedi ve "Küresel anlamda riskten kaçınmaya yönelik hareketlerden çıkıldığını görüyoruz" şeklinde görüş belirtti.

Fed Türkiye ve Kolombiya'ya yaradı

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 11:48'de yüzde 0.7 yukarıda seyrediyordu.

BloombergHT

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)