E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar teknik düzeltmede---

Piyasalar teknik düzeltmede

Piyasalar teknik düzeltmede
31 Ekim 2023 - 09:33 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Jeopolitik riskler devam ederken gözler yarın açıklanacak olan Fed faiz kararında. Faiz kararı öncesinde piyasalar alım tarafına geçerek piyasalar tekniksel bir düzeltme yaptı.

ABD endeksleri, %1,5 civarı yükselişle günü tamamladı. ABD vadelileri ise %0,5 civarı negatif tarafta işlemlerine devam ediyor.

Avrupa endeksleri %0,5’e yakınsayan yükselişle günü tamamladı. Sağlık sektörü hisseleri %0,4 arttı. Almanya ekonomisi Temmuz-Eylül döneminde %0,2’lik beklentiye karşılık %0,1 daralırken böylece ekonomi, bir yıl içinde 2.kez resesyona doğru ilerlemiş oldu.

Asya endeksleri, Hang Seng haricinde %0,3’e varan yükselişle günü tamamlarken bölge endeksleri gün içi işlemlerinde Nikkei haricinde %2,3 civarı negatif tarafta işlem görmeye devam ediyor. Çin'in satın alma yöneticisi endeksi, piyasa beklentisi olan 50,2 tahmininin aksine Eylül ayındaki 50,2 seviyesinden 49,5'e gerilerken imalat dışı PMI ise Ekim ayında Eylül ayındaki 51,7'den 50,6'ya geriledi. Beklenti verinin 52 olması yönündeydi.

Bist100 endeksi, %0,08 değer artışıyla 7.712,85 puan seviyesinden günlük kapanış gerçekleştirdi ve toplamda 99,7 milyar TL işlem hacmi gerçekleşti. Öne çıkan sektör, %3,3'lük bir değer artışı kaydeden teknoloji sektörü oldu. Bankacılık sektöründeki gerileme ise %1,97 olarak gerçekleşti.

Bugün, Almanya perakende satışlarını, Euro Bölgesi GSYİH 3.çeyreklik büyüme ve ABD tarafından Conference Board tüketici güveni verilerini takip ediyor olacağız.

BİST100 endeksinin pozitif bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Küresel piyasalarda Fed öncesi karışık seyir

 

Formet Metal ve Martı Otel sorusu

 

Fiyat hareketi güçlü hisseler (31/10/2023)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)