E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPiyasalar resesyon korkusu ve virüsü gereğinden fazla fiyatladı---

Piyasalar resesyon korkusu ve virüsü gereğinden fazla fiyatladı

Piyasalar resesyon korkusu ve virüsü gereğinden fazla fiyatladı
10 Mart 2020 - 16:12 borsagundem.com

JPMorgan’a göre borsalarda satışlar ve resesyon riski abartılıyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’li dev banka JPMorgan Chase’e göre finansal piyasalar ABD Merkez Bankası FED'in ve ABD hükümetinin yardımıyla toparlanacak.

Banka piyasaların en kötü senaryoyu fiyatladığını ve mali, parasal teşviklerle piyasaların iyileşeceğini söyledi. JPMorgan’ın ABD borsaları baş stratejisti Dubravko Lakos-Bujas, borsaların korona virüs korkusunu aşırı fiyatladığını yineledi.

Korona virüsün dünya tedarik zincirini bozacağı beklentisi piyasaları sarstı. Kaosa ayrıca petrol fiyat savaşı da eklenmesi emtia piyasasında %25’lik bir krater oluşturdu. ABD’nin üç ana endeksi de zirve seviyesinden %19 düştü ve ayı piyasasına yaklaştı.

Dow Jones Sanayi Ortalaması, mali krizden bu yana en kötü günü olan Pazartesi günü 2.000'den fazla puan kaybetti. S&P 500 %7,6 düşerken Nasdaq Kompozit endeksi %7,3 düştü.

JPMorgan Chase & Co. ekonomistleri ayrıca diğer Wall Street bankalarının tahmin ettiğinden daha agresif bir hareketle Fed’in faiz oranlarını gelecek hafta sonuna kadar 2015’ten bu yana en düşük seviyeye indireceğini öngördü.

Satışlar satın alma fırsatı yarattı mı? Henüz erken mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)