E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar istihdam verisiyle tırmanıyor---

Piyasalar istihdam verisiyle tırmanıyor

Piyasalar istihdam verisiyle tırmanıyor
08 Temmuz 2016 - 20:37 borsagundem.com

Hisse senetleri, ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üstünde gelerek, dünyanın en büyük ekonomisinin gücü hakkındaki endişeleri azaltmasının ardından doların dalgalanmasıyla yükseldi

Hisse senetleri, ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üstünde gelerek, dünyanın en büyük ekonomisinin gücü hakkındaki endişeleri azaltmasının ardından doların dalgalanmasıyla yükseldi.

S&P 500 Endeksi, Brexit oylamasının ardından gelen kayıplarını silerken, Stoxx Europe 600 Endeksi, ABD tarım dışı istihdam verisinin ardından kazançlarını ikinci güne taşıdı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, kazanç ve kayıpların arasında gidip gelerek, haftalık kazancına yöneldi. Brezilya reali, hükümetin 2017'de daha dar bütçe açığı planlarını açıklamasının ardından, gelişen ülke parar birimlerindeki kazançlara öncülük etti.

İstihdam verisi 287 bin gerçekleşerek en yüksek beklentiyi dahi geride bıraktı. Mayıs ayına ilişkin 38 bin düzeyindeki veri de 38 binden 11 bine revize edildi. Bloomberg'in derlediği ankette medyan beklenti 180 bin düzeyinde bir artışa işaret ediyordu. İşsizlik oranı işgücüne katılımın artmasıyla yüzde 4.9'a yükseldi. Ücretlerdeki artış beklentinin altında kaldı.

Bu hafta piyasalarda Brexit kaynaklı endişeler yeniden gündeme geldi. Fed yetkilileri son toplantıda istihdam yaratımına ilişkin endişelerini dila getirmişlerdi. Bu endişelerin gündeme gelmesinin ardından, Mayıs ayı verisi ABD'de işverenlerin 2010'dan bu yana en az sayıda çalışanı istihdam ettiğini göstermişti.

Boston'da Citizens Bank küresel piyasalar idari yöneticisi Tony Bedikian, "Piyasa ve Fed geçtiğimiz ayki istihdam rakamlarının normal dışı mı yoksa yeni bir trendin başlangıcı mı olduğu konusunda, bu ayki rakamları izliyordu." dedi ve "Veri pozitif ve geniş tabanlı. Piyasa ve Fed tarafından da olumlu karşılanmalı. Görünüşe göre riskli alımlar devam edebilir." diye konuştu.

Hisse senetleri
S&P 500, New York'ta saat 10:56'da yüzde 1.1 yükselerek, dört günlük düşüşünü silerek hafta için yukaya doğru yöneldi. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.5 yükselerek, haftalık düşüşünü azalttı.

Para birimleri
Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.3 kadar yükseldikten sonra yüzde 0.1 düştü.

Brezilya reali, gelecek yıl ülkenin ekonomisini desteklemek için bütçe açığını azaltacağını açıklamasının ardından yüzde 2.2 yükseldi.

Pound yüzde 0.3 yükselere 1.294 seviyesine gelerek, referandumdan beri dolar karşısındaki 3 haftalık kayıplarını azalttı. Sterlin bu hafta yüzde 2.5 ve yıl içinde ise yüzde 12 aşağıda seyrediyor.

Emtia
Ham petrol, bir önceki seansta yüzde 4.8 düştükten sonra, varil başına 45 dolara yakın seyretti. Petrol, yatırımcıların beklentilerden düşük gelen stok azalışı yerine ABD üretiminin 2013'ten beri en büyük düşüşüne ağırlık vermesiyle, beş ay sonra ilk haftalık kaybına yöneldi. Batı Teksas petrolü kazançlarını silerek yüzde 0.2 düştü.

Tahviller
ABD 10 yıl vadeli devlet tahvillerinin getirisi 1 baz puan düşerek yüzde 1.39'a ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)