E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar Fed'in gölgesinde---

Piyasalar Fed'in gölgesinde

Piyasalar Fed'in gölgesinde
23 Aralık 2022 - 09:32 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Küresel piyasalarda ABD’den gelen makro verilerin beklentileri aşması ve kötü gelen bilançoların etkisiyle satıcılı seyri takip ettik. Bu durum ABD’de ekonominin hala güçlü ve yapılacak faiz artışlarını kaldırabilir yorumlarını güçlendirdi.

ABD endekslerinde %2,5’e kadar değer kayıplarını takip ettik. Satıcılı seyirde çip üreticileri ve Tesla %9’la ön plana çıktı. ABD büyüme verisi, %2,9 beklentilere kıyasla %3,2 olarak açıklandı. Beklentilerin üstündeki veriyi küresel piyasalar açısından pozitif değerlendiriyoruz. İşsizlik maaşı başvuruları ise geçen hafta 216 bine yükseldi. Beklenti 222 bin artış yönündeydi.

Avrupa tarafında ise ABD’deki veri akışının endişeleriyle günü %1,5’e varan değer kaybıyla günü tamamladı. Öte yandan İngiltere’de beklentilerin altında %0,3 daralma görüldü.

Asya endekslerinde ABD’nin etkisinde %1’ civarında ekside işlem görüyor. Bölgedeki, fiyartlanmalarda ise Çin’de artan vaka artışları ve sabah saatlerinde açıklanan Japonya çekirdek enflasyonunun beklentiler dahilinde %3,7 ile 41 yılın zirvesinde yer alması oldu.

Bugün açıklanacak olan ve Fed'in faiz artırım patikasında dikkate aldığı çekirdek PCE verisi ile bugün ve yarın veri etkisi fiyatlamalarının ön planda olmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde sınırlı bir açılış bekliyoruz.

Hareketli sektörlere ilgi sürüyor

 

Piyasalar artan endişelerle karışık seyrediyor

 

Bakır fiyatlarında resesyon endişesi ve belirsizlik hakim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)