E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar bu verilere odaklanacak!---

Piyasalar bu verilere odaklanacak!

Piyasalar bu verilere odaklanacak!
12 Ağustos 2013 - 09:22 borsagundem.com

Yurt içi piyasalarda bayram sonrası haftanın ilk işlem gününde Hazine'nin düzenleyeceği ihaleler belirleyici olacak

Küresel piyasalarda ABD'den gelen parasal genişlemeye yönelik haber ve açıklamalar takip edilirken, yurt içi piyasalarda bayram sonrası haftanın ilk işlem gününde Hazine'nin düzenleyeceği tahvil ihaleleri ve sanayi üretimi verileri yön üzerinde belirleyici olacak.
Geçen hafta ABD'de açıklanan ilk yarı şirket kârları ve Fed bölgesel başkanlarının yaptığı açıklamalarla dalgalı bir seyir izleyen hisse senedi piyasalarında haftanın son işlem günü kr satışlarının etkili olduğu görüldü. Dow Jones endeksi cuma günü yüzde 0,47 oranında düşüşle 15.426 puana gerilerken, S&P 500 endeksi ise yüzde 0,36'lık kayıpla 1.691 puana, Nasdaq endeksi yüzde 0,25 düşüşle 3.660 puana düştü. Bu hafta yarından itibaren yoğunlaşacak veri takviminin takip edileceğini ifade eden analistler, teknik olarak S&P 500 endeksinin 1.680 seviyesinin kritik destek konumunda olduğunu, bu seviyenin kırılması durumunda satış baskılarının artabileceğini kaydediyor.
Avrupa'da geçen haftanın son iki işlem gününde iyimser havanın piyasalara hakim olduğu görüldü. Almanya'da DAX endeksi cuma günü yüzde 0,24 oranında değer kazanarak 8.338 puana yükselirken, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,30, İngiltere'de FTSE 1200 endeksi yüzde 0,82 oranında yükseliş kaydetti. Avrupa piyasalarında da yarından sonra yoğunlaşacak veri takviminin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade eden analistler, özellikle DAX endeksinin 8.380 direncini kıramamasının teknik olarak kar satışlarının etkisini artırmasına neden olabileceğini kaydediyor.
Bugün küresel piyasalar, Japonya'da büyüme verisinin beklentileri karşılayamaması, Çin'de ise imalat verilerinin beklentilerin üzerinde artış göstermesi haberleriyle haftaya başladı. Japonya'da Nikkei 225 endeksi bu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,76 oranında değer kaybederken, Çin'de Şangay bileşik endeksi ise yüzde1,53 oranında yükseliş kaydetmesi dikkati çekiyor.
Yurt içi piyasalarda bugün Hazine'nin düzenleyeceği 5 yıl vadeli TL cinsi ve 10 yıl vadeli TÜFE'ye endeksli TL cinsi tahvil ihalelerinin ve TÜİK'in açıklayacağı haziran ayı sanayi üretimi verisinin takip edileceğini belirten analistler, döviz piyasasında volatilitenin azaldığını vurgulayarak, Hazine'nin ihalelerine talebin yüksek gelmesi durumunda genel olarak piyasaların görünümünün pozitife dönebileceğini kaydediyor. Analistler, BİST 100 endeksinin teknik olarak 73.000 - 74.500 bandı arasında sıkıştığını, bu seviyelerin kırılması durumunda kırılma yönüne doğru hareketin ivme kazanabileceğini tahmin ediyor.
Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:
09.45 Fransa, haziran ayı cari işlemler dengesi
10.00 Türkiye, TÜİK haziran ayı sanayi üretimi
21.00 ABD, temmuz ayı federal bütçe verileri

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)