E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar bardağın boş kısmını görüyor---

Piyasalar bardağın boş kısmını görüyor

Piyasalar bardağın boş kısmını görüyor
11 Aralık 2015 - 21:55 borsagundem.com

Şimşek: "Şu anda piyasalar dünkü reform programını, bugünkü gelişmeleri pek kale almıyor çünkü, bu aralar bardağın boş tarafına odaklanmış durumdalar"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Şu anda piyasalar dünkü reform programını, bugünkü gelişmeleri pek kale almıyor çünkü, bu aralar bardağın boş tarafına odaklanmış durumdalar" dedi.

Borsa İstanbul ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) arasındaki stratejik ortaklığın imza töreninde Şimşek, anlaşmanın Türkiye'ye olan güveni gösterdiğini, Borsa İstanbul'un attığı adımların İstanbul'un küresel anlamda bir finans merkezi olmasına yönelik önemli çalışmalar olduğunu anlattı.

EBRD ile ilişkilere çok önem verdiklerini ve bankanın kurucu ülkelerinden olduklarını da hatırlatan Şimşek, EBRD'nin Türkiye ekonomisine verdiği desteğin son derece önemli olduğunu, anlaşmanın da bunun çok önemli bir dışa vurumu olduğunu belirtti.

Türkiye'nin, gelişmekte olan ülkelerin ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olduğu bir dönemde bunları başardığını kaydeden Şimşek, "Şu anda piyasalar dünkü reform programını, bugünkü gelişmeleri pek kale almıyor çünkü, bu aralar bardağın boş tarafına odaklanmış durumdalar. Bizim reform programımız bardağın boş tarafını doldurmaya yöneliktir. Bu çok önemli bir husustur" dedi.

"Reform programı temenniler listesi değil" 
Reform programının sadece bir temenniler listesi olmadığını, hangi reformun ne zaman, hangi kurumun sorumluluğunda yapılacağını belirlediklerini ve bunun için uygulama izleme mekanizması kurduklarını ifade eden Şimşek, "Reformlar konusunda samimiyiz, bunları yapacağız. Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin üç çıpası olacak. Mali disiplin devam edecek. AB sürecini yeniden canlandırıyoruz. Yapısal reformlarla Türkiye'nin ekonomik dönüşümünü geçmişte olduğu gibi ikinci ve üçüncü nesil reformlarla başaracağız. İnanıyorum ki ortalıktaki toz duman yatışınca doğru politikaları uygulayan, reform yapan ülkelerin takdir edileceği bir döneme gireceğiz. Türkiye bu anlamda pozitif ayrışacak" diye konuştu.

Türkiye'nin bu sıkıntılı dönemdeki performansının bile aslında ülkenin temellerinin ne kadar sağlam olduğunu ve dış şoklara karşı ne kadar dirençli olduğunu gösterdiğini vurgulayan Mehmet Şimşek, şunları kaydetti:

"Etrafımızda bir ateş çemberi var. İki seçim yapıldı. Büyük belirsizliklerle karşı karşıya kaldık ama Türkiye ekonomisi, Çin ve Hindistan hariç gelişmekte olan ülkelerin neredeyse iki katı hızla büyüyecek. Böyle bir dönemde bu aslında bizim ekonomimizin ne kadar dinamik olduğunu, şoklara karşı ne kadar dirençli olduğunu, temellerinin sağlam olduğunu gösteriyor. Sorun yok mu? Tabii ki var. Sorun olmasa bu kadar yapısal reform gündemiyle milletin karşısına çıkmazdık."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • omerta12 Aralık 2015 15:29

    Game Over.

  • Gazozcu Hüsnü12 Aralık 2015 10:08

    Sn Bakan Bardak mı kaldı..hepsi gazoz kapağı oldu..

  • Hayde gidelum hayde12 Aralık 2015 00:23

    Bakanımız bir itirafta bulunmuş.Bizi takmıyor piyasalar diyor.Sayın bakanım paranın dini olmadığı gibi vicdanıda yoktur.O neyi takıp takmayacağını bilir.Ayrıca gelecek zaman kipini kullanmaktan bıkmadınız mı acaba?Gelecekte bir gün gelecek..

  • ŞAHİN..12 Aralık 2015 00:13

    BEN YAPTIM.PARDON YA O YAPTI .YOKK YOKK ONLAR YAPTI.AÇABA BENDE YAPMIŞ OLABİLİRMİYİM YOKK ULEN BİZ YAPTIK, OLURMU LENNN BİZ BIR HALT YAPMADIK AMA YAPABİLİRDİK.SAÇMALIK İSTEMEDİĞİN KADAR.sonuç vatan hanliği

  • Economist12 Aralık 2015 00:07

    Piyasalar için açıklamaymış! Önce devlet kurduğu borsayı gerektiği gibi yönetsin yöneticileri sonra konuşun! Kervan da Clkho de olup bitenler herkesin gördüğü ama sadece devletin ekonomisini yönetenlerin gösterdiği şeyler! Nedense?

  • ŞAHİN11 Aralık 2015 23:49

    OKADAR ÇOK SACMA SAPAN GİRİŞİMLER YAPTILARKİ SONUNDA ANLADILAR.KENDİ KENDİLERİNİ KANDIRDIKLARINI BENCE.........PARA DEDİĞİN NEDİR ULENNN...

  • Ali11 Aralık 2015 23:21

    Reform mu... Yargı bağımsızlığını mı ilan etti? Merkez bankası Başkan'ı cumhurbaşkanına rağmen faiz mi yükseltti? 12 eylül anayasası tümden çöpe mi atıldı? Hangi reform? Muhtar maaş artışı mı yoksa emekli zamları mı?

  • Bika11 Aralık 2015 23:15

    Bardağın dolu tarafına bakanlar iflas masasında.

  • Cüneyt 11 Aralık 2015 22:35

    13 sene geçti hala aynı yalanlar...