E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde OPEC+ etkisi: Yukarı yönlü hareket sürüyor---

Petrolde OPEC+ etkisi: Yukarı yönlü hareket sürüyor

Petrolde OPEC+ etkisi: Yukarı yönlü hareket sürüyor
06 Ekim 2022 - 08:14 borsagundem.com

OPEC+ koalisyonunun 2 yılın en yüksek üretim kesintisi kararını takiben hızla yükselen petrol fiyatlarında yukarı yönlü hareket sınırlı da olsa devam ediyor.


OPEC+ koalisyonunun 2 yılın en yüksek üretim kesintisi kararını takiben hızla yükselen petrol fiyatlarında yukarı yönlü hareket sınırlı da olsa devam ediyor.

Petrol piyasalarında OPEC+ toplantısından çıkan üretim kesintisi kararının yankıları sürüyor.

Toplantının etkisiyle sert yükselen petrol fiyatlarında yeni işlem gününde sınırlı da olsa prim izleniyor. ABD ham petrolü yeni günde 87, Brent petrol ise 93 dolar seviyelerinde.

OPEC+, zayıflayan küresel ekonominin neden olduğu petrol fiyatlarındaki düşüşü durdurma hedefiyle grubun günlük üretim limitinde 2 milyon varillik kesinti yapmasını kabul etmişti.

OPEC ülkeleri ve müttefikleri böylece 2020’den bu yana en büyük petrol üretim kesintisinde anlaşmış oldu. Ancak kesintinin etkisi manşet rakamdan çok daha az olacak.

Birçok üye halihazırda kotasının çok altında üretim yapıyor ve bu, daha fazla üretim kesintisi yapmadan yeni limitlere uydukları anlamına geliyor.

Bloomberg hesaplamalarına göre yeni 2 milyon varillik kesinti sadece sekiz ülkenin mevcut üretimlerini düşürmesini gerektirecek ve mevcut durumda günlük 880 bin varil kesinti yapacak.

"Teknik ayarlama"

OPEC merkezinin bulunduğu Viyana’da ise ABD baskısının işe yaradığına dair emare gözükmüyor. Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı Suhail Al Mazrouei kararın “teknik bir ayarlama” olduğunu söyledi.
BAE’li Bakan “Bunun siyasi değil teknik bir karar olarak kalması çok önemli. Bu yüzden denklemin teknik tarafına bakmak ve ekonomiye ilişkin endişeleri gözetmek önemli” açıklamasını yaptı.

Biden'dan OPEC+ toplantısına tepki: Hayal kırıklığı

 

OPEC+ toplantısından 2 milyon varillik karar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)