E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol rallisi devam edecek---

Petrol rallisi devam edecek

Petrol rallisi devam edecek
09 Ağustos 2023 - 10:02 borsagundem.com

Başta Suudi Arabistan ve Rusya olmak üzere OPEC+ ülkelerinden gelen üretim ve ihracat kesintileri şimdiden stokları etkilemeye başladı

BORSAGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Brent fiyatındaki yükseliş varil başına 85 dolar seviyelerine ulaştı. Fiyatlar Ocak 2022’ye oranla yüzde 14 artış kaydetti.

Yükselişte, Suudi Arabistan’ın eylül ayında üretimi günlük 1 milyon varil kısmaya devam edeceğini açıklaması etkili oldu. Rusya'nın da petrol ihracat kesintisini günde 300.000 varil daha uzatması bekleniyor .

Ayrıca, güncellenen ABD ekonomik verileri, ham petrol stoklarında 17 milyon varillik düşüşe işaret ediyor. Teknik olarak, Brent fiyatı 200 günlük hareketli ortalamanın üzerine çıktı ve yatırımcılar kısa vadeli yatırımlardan uzun vadeli yatırımlara geçmek zorunda kaldı.

Pazarın yapısal özellikleri açısından, yaz mevsimi nedeniyle talebin yüksek olduğu bir dönemde OPEC+ üretim kesintileri ve birçok petrol üretim istasyonunda yaşanan beklenmedik sorunlar da petrol fiyatlarını yükseltti.

Bu tahminlere göre UBS analistleri, arz ve talep dengesizliği nedeniyle petrol fiyatlarının yıl sonunda varil başına 90 doları geçeceğini tahmin ediyor.

Talep tarafında ise temmuz'da 102 milyon varil/gün ile yüksek seviyesini korudu ve Çin , Hindistan, Brezilya ve Orta Doğu ülkelerinden gelen talebin canlanmasıyla Ağustos'ta 103 milyon varil/günü aşması bekleniyor.

Petrol fiyatları 4 ayın zirvesine yaklaştı

 

EIA, Brent ham petrol için tahminini yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)