E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPetrol polisleri devrede---

Petrol polisleri devrede

Petrol polisleri devrede
08 Ağustos 2014 - 02:47 borsagundem.com

IŞİD ile Peşmerge arasında devam eden çatışmalar, bölgedeki petrol şirketleri tarafından da yakından takip ediliyor

Edinilen bilgilere göre, IŞİD tehdidi ortaya çıktığından bu yana Kuzey Irak’taki petrol sahalarının etrafındaki güvenlik birimleri artırıldı. Petrol şirketleri, bölgedeki personeline güvenlikle alakalı bazı talimatlar da verdi. Örneğin deposu full yakıt dolu araçlar, ani bir gelişme yaşanması ihtimaline karşı petrol sahalarındaki personeli çıkartmak üzere hazırda bekletiliyor.   

ANLIK TAKİP EDİLİYOR

Petrol sahaları ve barajlar gibi enerji altyapılarını ele geçirmeyi hedefleyen IŞİD’in Kuzey Irak’taki ilerleyişi devam ederken, IŞİD ile Peşmerge güçleri arasındaki çatışmalar da şiddetleniyor. Petrol şirketleri ise gelişmeleri an be an takip ediyor. Bölgede faaliyet gösteren bir petrol şirketi yetkilisi dün öğlen saatlerinde sorularımızı yanıtlarken, “Şu an operasyonlar normal devam ediyor ancak her şey çok hızlı gelişiyor. Biz de takip ediyoruz. Şu anda çok önemli bir hamle yapmamızı gereken bir durum yok. Bölgedeki tüm petrol şirketleri anlık olarak izliyoruz, sürekli durum değerlendirmesi yapıyoruz” şeklinde konuştu. Kuzey Irak’ta IŞİD ve Peşmerge arasında dört-beş bölgede sıcak temas hali olduğunu aktaran yetkililer, dün itibariyle petrol sahalarını etkileyen herhangi bir aktivite olmadığı bilgisini paylaştı. Ancak, IŞİD tehdidi ortaya çıktığından bu yana Kuzey Irak’taki petrol sahalarındaki güvenlik önlemleri artırılmış durumda. Exxon, Chevron, Genel Energy, DNO gibi bölgede faaliyet gösteren petrol şirketlerinin sürekli koordinat halinde olduğunu aktaran kaynaklar, “IŞİD, haziran ayında ortaya çıktığından beri birtakım güvenlik tedbirlerini devreye koyduk. Yabancı personel ana merkezlerde tutuyorlar ” dedi.

100 BİN VARİL PETROL AKIŞI

KUZEY Irak’taki petrol sahalarını hem özel güvenlik, hem petrol polisleri koruyor. IŞİD tehdidinin ortaya çıkmasıyla, petrol sahalarının etrafına ilave güvenlik birimleri konuşlandırıldı. Diğer yandan, bölgeden Ceyhan’a boru hattı ile petrol sevkiyatında bir aksama yok. Yaklaşık bir haftadır Kuzey Irak’taki sahalardan Ceyhan’a günde ortalama 100 bin varil civarında petrol pompalanıyor. Bölgedeki petrol sahalarından hem yerel piyasaya satışlar, hem de boru hattına petrol pompalanmaya devam ediyor. (Merve Erdil / Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)